Rangovui išsakyti priekaištai dėl prastai valomų Klaipėdos rajono kelių

Klaipėdos rajono savivaldybėje įvyko jau antrasis per pastarąją savaitę susitikimas su rangovu, atsakingu už kelių valymą ir barstymą. Nors situacija išties neeilinė, nes snigti nepaliauja visoje šalyje ir su problemomis susiduria be išimties visi miestai, tačiau įmonei „Ecoservice“, kuri yra atsakinga už rajono kelių valymą, išsakyti priekaištai dėl nepakankamos valymo darbų kokybės. Gyventojai skundžiasi ne tik nevalytomis, bet ir ledu pasidengusiomis gatvėmis, todėl rangovas paragintas kuo greičiau imtis priemonių, kad situacija pasikeistų.

Ekstremaliausia diena buvo pirmadienį, kai vos per kelias valandas kilusi pūga kelius padengė keliasdešimties centimetrų storio sniegu sluoksniu, nors rajono keliuose nepertraukiamai dirbo apie keturios dešimtys įvairios sniego valymo ir barstymo technikos. Rangovo teigimu, sniegą buvo bandoma šalinti kuo greičiau, į pagalbą pasitelkti ir subrangovai su papildoma technika, tačiau situacija buvo itin sudėtinga.

Savivaldybės vadovai rangovui pabrėžė, kad gyventojai skundžiasi ne tik nevalytomis gatvėmis. Po praėjusios savaitės stipraus snygio kai kurios gatvės pasidengė ledu ir jomis važiuoti buvo itin sudėtinga. Todėl pareikalauta dažnesnio barstymo druska ir smėliu, ypač tose gatvėse, kur eismas yra intensyviausias. Pasak rangovo, artimiausiu metu oro prognozės žada mažesnį kritulių kiekį, tad per artimiausias dienas dės visas pastangas stabilizuoti padėtį rajono keliuose. Rangovui taip pat priminta, kad pagal sutartį už prastą kelių priežiūrą yra numatytos ir piniginės baudos.

Visoje rangovo technikoje yra sumontuota GPS sistema, tad, pasak seniūnų, prisijungę jie mato, kurie keliai ir gatvės ir kurią valandą buvo valomi. Taip pat jie pagal susidariusią situaciją informuoja, kuriuos kelius ir gatves būtina nuvalyti pirmiausia. Prioritetas – gatvės ir šaligatviai šalia ugdymo įstaigų bei ten, kur eismas intensyvesnis. Dažniau valyti šaligatvius įpareigoti ir seniūnai – kad gyventojai saugiai pasiektų svarbiausias paslaugas teikiančias įstaigas – ligoninę, pašto skyrius, autobusų stotį ir stoteles.

Primenama, kad dėl kelių valymo galite kreiptis į savo seniūnus, kurie fiksuoja tokius pranešimus ir rangovui siunčią informaciją, kur situacija blogiausia ir kur reikia skubaus valymo. Kai kurios seniūnijos į pagalbą yra papildomai ir pačios pasitelkusios ūkininkus, turinčius kelių valymui reikalingą techniką. Sendvario seniūnija į pagalbą papildomai pasitelkė dar tris rangovus, nuolat su papildomais pajėgumais kelius prižiūri ir kitos seniūnijos.

Daugiausia nusiskundimų savivaldybė sulaukia dėl regioninės reikšmės kelių, kurių priežiūra rūpinasi Lietuvos automobilių kelių direkcija. Planuojamas pasitarimas ir su šios įmonės atstovais, paraginti tinkamiau prižiūrėti jiems priklausančius kelius. Apie regioninius kelius galima pranešti tiesiogiai į Lietuvos automobilių kelių direkciją trumpuoju telefonu 1871.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buldozeriui ir S.S.S.

Buldozeriui ir S.S.S. portretas
Daugiabučio gyventojai susimeta ir nusisamdo račioką. Juk butų daugiabutyje daugiau nei namų kvartale, tai jiems išeis visai "papigiai" :) Sėkmės badant pirštu į kitą. Prisiminkit, kad kartais jums atsiranda galimybė būti rinkėjais. Tai tada pakelkit užpakalį nuo sofkutės ir nubauskit tuos "žadėtojus". Kol šalį valdys 10 - 15-os procentų išrinkta valdžia, tol skęsime ne tik sniege bet ir .....

S.S.S.

S.S.S. portretas
jei tai sodų bendrija ar kokia kita bendrija, tai ir turi rūpintis bendrijos pirmininkas. Bet realiai kur jūs šiais matysite tas sodų bendrijas? Juos pakeitė gyvenamieji namai. Ekskavatorių-račioką išsinuomoti dienai kainuoja apie 400 eurų. 20 namų susimeta po 20 eurų ir jiems viskas nuvalyta. Bet čia jeigu tik 20, o jeigu namų ir gatvelių daugiau tai dar pigiau nuo namo kainuoja.

Gyventojai

Gyventojai portretas
Nevalomi keliai vargina ir sodų bendrijose gyvenančius žmones. Savo ataskaitose sodų bendrijų pirmininkai , vos ne prioritetine savo veikla akcentuoja kelių priežiūrą ir dėl to išeikvotas lėšas. Deja realybėje matome, kad kelius nuo sniego turime atsikasti patys gyventojai. Tad visi tokie “nuopelnai” labai akivaizdūs.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių