Rengiamasi tvarkyti Klaipėdos miesto gatves

Atšilus orams, uostamiesčio gatvėse netrukus ims plušėti darbininkai. Po poros savaičių bus atnaujinamos dangos, sulygintos vairuotojams trukdančios kelio įlūžos gatvėse ir daugiabučių kiemuose.

Baiminasi dėl automobilių

Statybininkų prospekto 19 namo gyventojai kasdien priversti važinėti duobėmis nusėtu kiemu.

"Namo kieme ant važiuojamosios kelio dalies yra pora didelių duobių. Vairuotojai baiminasi dėl savo automobilių, mat įvažiavus į duobę galima ratą pamesti. Kasdien į kiemą ir iš jo važiuoja nemažai automobilių. Baisu, jog laikui bėgant šios duobės dar labiau pagilės", – nuogąstavo klaipėdietė.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotojos Irenos Nachčiunovos, klaipėdiečių prašymas sutvarkyti dangą artimiausiu metu bus išgirstas.

"Kol dar neveikia asfaltbetonio gamykla, po žiemos atsivėrusias avarinės būklės duobes užlyginame šaltu asfaltu. Per keletą dienų problema bus išspręsta", – žadėjo vedėjo pavaduotoja.

Gatvėms atnaujinti – milijonas

Pasak I.Nachčiunovos, šiemet naujai asfalto dangai uostamiesčio gatvėse pakloti skirta apie 1 mln. eurų. Darbai bus vykdomi visą sezoną.

"Vasarą ir rudenį duobes karštu asfaltu lyginsime tiek miesto gatvėse, tiek ir daugiabučių namų kiemuose", – teigė I.Nachčiunova.

Pietinėje miesto dalyje šiuos darbus atliks bendrovė "Žemkasa", o pietinėje – bendrovė VVARFF.

Taip pat kai kuriose uostamiesčio gatvėse bus perklota ištisinė asfalto danga.

Po dviejų savaičių darbai prasidės Gedminų gatvėje. Planuojama atnaujinti ne tik gatvės dangą, bet ir šaligatvius. Darbus atliks bendrovė "Eurovia".

Šiuo metu taip pat ieškoma rangovų, kurie klos ištisinę asfalto dangą Jurginų bei Šermukšnių gatvėse.

Nusidėvėjusią, sutrupėjusią asfalto dangą planuojama keisti ir S.Šimkaus gatvėje, kai kuriuose Smiltelės, Vytauto, Herkaus Manto gatvių ruožuose bei Šilutės plente.

Tvarkys ir kiemus

Pietinėje ir šiaurinėje miesto dalyse bus tvarkomi daugiabučių namų kiemai bei įrengiamos automobilių stovėjimo aikštelės.

"Tvarkysime tuos kiemus, kuriuose daugiausia problemų. Kai kuriuose kiemuose yra ir keletas duobių. Apie įlūžas praneša gyventojai, jas pastebime ir patikrų metu", – pasakojo vedėjo pavaduotoja.

Šiemet bus užbaigti pernai pradėti kiemų aikštelių rekonstravimo ir statybos darbai J.Janonio gatvės 16–18, I.Kanto gatvės 21 ir Sportininkų gatvės 12, Liepų gatvės 40–40A, S.Daukanto gatvės 26 ir Šaulių gatvės 56 daugiabučių namų kiemuose.

Kelio dangos įlūžas sulyginti ir kiemus rekonstruoti taip pat numatyta Taikos prospekto 21, 55, 49, Liubeko gatvės 7–9, Vingio gatvės 1, Dzūkų gatvės 6, Šilutės plento 82–88 daugiabučių namų kiemuose.

Darbai finišuos vasarą

Rekonstruotu Jūrininkų prospekto ruožo nuo Šilutės plento iki Minijos gatvės vairuotojai riedės jau šią vasarą.

Šiuo metu įrengiama pėsčiųjų perėja, tvarkomi pėsčiųjų-dviračių takai.

Užbaigus darbus įsižiebs ir šviesoforai.

Žiemą rekonstrukcija sulėtėjo dėl nepalankių oro sąlygų. Asfaltavimo darbus teko atidėti iki pavasario.

"Balandį, atsidarius asfaltbetonio gamykloms, bus tęsiami asfaltavimo darbai – paklotas viršutinis asfalto sluoksnis. Taip pat bus sumontuoti šviesoforai sankryžose", – tikino Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Pabaigos link juda ir Pamario gatvės rekonstrukcija. Du iš trijų asfalto sluoksnių jau pakloti.

Tereikia išlieti ir paskutinį – trečią asfalto sluoksnį, užbaigti įrengti dviračių ir pėsčiųjų takų apšvietimą, paženklinti automobilių stovėjimo aikšteles.

Sutvarkyti Pamario gatvę galutinai taip pat planuojama šią vasarą.


Šiame straipsnyje: duobėduobėsgatvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

snobai

snobai portretas
dar tik ruošiasi tvarkyti,sutvarkys tik rudenį,dar tik ieško rangovų ,ką išsirinkote, tą ir turit

Ruosiamasi

Ruosiamasi portretas
Kai tvarkys tai ir parasykite ruosiasi jau N metu

Memel

Memel portretas
tvarkyti ar imituoti tvarkyma? Pagal tai ka matome straipsniui labiau tiktu pavadinimas "Rengiamasi imituoti Klaipedos gatviu tvarkyma". Nes kiekvienais metais tvarkomos tos pacios plius naujai atsiradusios duobes. Ar neatsibodo pinigus plauti?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių