Rugpjūčio 2–6 dienomis vyko „Mados savaitė Klaipėdoje / Fashion Week Klaipėda“

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 2–6 dienomis vyko „Mados savaitė Klaipėdoje / Fashion Week Klaipėda“, kur susirinko mados profesionalai ir entuziastai iš Lietuvos ir užsienio.

Mados festivalį atidarė Giedrės Anužytės tapybos paroda „Ryšys / Connection“, kuri veiks iki rugpjūčio 31 d. Kultūros fabrike, Bangų gatvėje 5 A. Vėliau festivalis tęsėsi improvizuotu podiumu Danės krantinėjė į Hofą, kur eksperimentines kolekcijas pristatė jaunosios kūrėjos: Rugilė Kateivaitė, Greta Miliūnaitė, Leta Aukselytė, Ugnė Pužaitė, Rašelė Krivickaitė ir Denis Saul iš E. Balsio menų gimnazijos. Skambėjo muzika, svečiai vaišinosi tradiciniu tortu ir mezgė naujas pažintis.

Mados stovykloje profesionalams lektorės iš Lietuvos ir užsienio dalinosi patirtimi ir įžvalgomis apie kūrybiškumą ir tvarumą (Lotta Ahlvar, buvusi Švedijos mados tarybos vadovė, dabartinė įvairių dizaino organizacijų pirmininkė ir tarybų narė, konsultantė); inovacijas mados industrijoje (Odeta Jacė, „fashiontech“ ekspertė, ateities įžvalgų agentūros „Storyfounders“ įkūrėja, naujos kartos technologijų strategė); prekės ženklo vystymą (dizainerė Agnė Kuzmickaitė); įsiliejimą į tarptautines rinkas (dizainerė Vaida Voraitė); neorobrendingą (marketingo specialistė Indrė Razbadauskaitė-Venskė); kaip šiandien veikia mados industrija (mados verslo ekspertė Magdalena Bonamin). Po Mados stovyklos „Lighthouse Hub“ erdvėse, vyko dizainerės iš Švedijos, kuri kuria drabužius ir papuošalus iš medžio, kolekcijos pristatymas.

D. Rimeikos nuotr.

Odetos Jacės sukuruotame mados forume aktualiomis temomis industrijos ateičiai ir dabarčiai kalbėjo futuristė ir vizionierė, tendencijų prognozuotoja Victoria Diaz, „The Mills Fabrica“ atstovė, tvarių prekinių ženklų kuratorė Gabrielė Verikaitė, produktų kūrėjas Ignas Perminas, Niujorke gyvenanti mados žurnalistė, redaktorė ir prekių ženklų strategė Deimantė Vitkutė, skaitmeninių mados namų „The Farbricant“ atstovė Ruzica Krtinic, mokslų daktarė dirbtinio intelekto srityje Irina Raicu. Panelinę diskusiją moderavo stilistė ir mados žurnalistė Greta Kukštaitė.

Šiemet tarptautiniame drabužių kolekcijų pristatymų šou savo kūrybą pristatė dizaineriai iš Lietuvos, Estijos ir Vokietijos: „Fashion Week Klaipėda“ drabužių kolekcijas pristatė kūrėjai iš Lietuvos ir užsienio: Gretė Labanauskaitė, Liutauras Suvorovas, Almantas Kunskas, Raimedas Latvys, „Siret Ott“, „Collective Exposure“, Lukas Svirplys, Guovarde ir Karina Panina.

D. Rimeikos nuotr.

Du ryškiausi Lietuvos mados ir muzikos kūrėjai – Agnė Kuzmickaitė ir Leon Somov – vainikavo šių metų mados savaitę savo kūrybine kolaboracija „Eskizai“.

Išskirtiniai svečiai neskubėjo skirstytis, mezgė pažintis, aptarinėjo mados savaitės renginius, temas ir idėjas, kūrė bendradarbiavimo planus ir tarptautinius ryšius.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Klaipėdos miesto savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesužavėjo

Nesužavėjo portretas
Klaikios mados, dar klaikesnės "kūrėjų" pavardės. Ufonautų mada, jokio susidomėjimo...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių