Šalia Klaipėdos atsiras stiprus konkurentas

Rusijos uostus valdanti įmonė "Rosmorport" paskelbė konkursą Kaliningrado srities giliavandenio uosto statybos projektui pagrįsti.

Tai atvertų galimybes iš Rusijos biudžeto finansuoti statybą. Kur būtų statomas toks uostas neaišku. Jantarnij paskelbta ypatinga ekonominė zona siejama su šio uosto statyba.

Rusijoje vis dažniau prabylama apie tai, kad Kaliningrado srityje statyti giliavandenį uostą esanti būtinybė. Neslepiama, kad tas uostas privalės konkuruoti su Klaipėda.

Kaliningrado srityje planuojamame statyti giliavandeniame uoste  būtų įrengti konteinerių, automobilių technikos ir kiti terminalai. Kaliningrado srityje svajojama įrengti ir konteinerių paskirstymo centrą (HUB-ą). Jis taip pat taptų Klaipėdos uoste "Klaipėdos Smeltės" teritorijoje pradėtam statyti konteineriniam HUB-ui. 

 


Šiame straipsnyje: RosmorportKlaipėdauostasRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kionigsgradas

Kionigsgradas portretas
Jantarnij? Янтарный arba Palvininkai.

lietuvaitis

lietuvaitis portretas
O ko mums tiketis? Grybu valdzia daro viska palei USA pageidavimus, tik ten toli toli jiems nesvarbu musu ekonomika kiek Lietuva dar gales issilaikyti, Kad prekyba bus izoliuota su rytais jiems i nauda o mums bankrotas.

Joa

Joa portretas
Seniai aisku, kad maskavikai daro viska, kad uzblokuoti, apeiti ar dar kitaip mums pakenkti. Statomi nauji uostai, tiesiami apeinantys mus vamzdynai ir t.t. O musiskiai, kol kas, riejasi tarpusavyje del vietos prie lovio.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių