Sąmyšis dėl saviizoliacijos: kol atsirado vieta, vyras blaškėsi kelias valandas

Po tūkstančio įveiktų kilometrų automobiliu saviizoliuotis norėjęs klaipėdietis pateko į kuriozinę situaciją. Namo grįžtančiam vyrui teko blaškytis kelias valandas, kol atsirado vieta, kur vyras galėtų izoliuotis nuo šeimos.

Įveikė tūkstantį kilometrų

Andrius dirba turistinėje įmonėje, kuri šiaurės Norvegijoje vežiojo pagyvenusių australų turistų grupę. Pasklidus žiniai, jog Norvegija ruošiasi uždaryti sienas, turistai buvo išskraidinti namo.

"Sužinojome, kad vidurnaktį Norvegija paskelbs karantiną, todėl atsirado grėsmė likti šioje šalyje. Teko važiuoti namo per visą Norvegiją, Suomiją, Estiją ir Latviją. Jau važiuodamas pakeliui į namus, ėmiau galvoti, kaip turėčiau pasielgti sugrįžęs. Žmona dirba medike uostamiesčio ligoninėje, auginame du vaikus, prižiūrime seną močiutę. Į namus, kaip padorus ir taisyklių besilaikantis pilietis, negalėjau grįžti", – pasakojo Andrius.

Mes raktų nelaikome.

Atakavo telefonu

Vyras daugybę kartų mėgino susisiekti su specialistais koronaviruso karštąja linija.

"Specialistai dirbo tikrai puikiai, patys kontaktavo su Klaipėdos savivaldybe. Supratau, jog miesto valdžia buvo viską numačiusi ir padariusi, tačiau sistema vis tiek neveikė", – teigė vyras.

Po dešimčių telefoninių pokalbių vyras jau buvo spėjęs pasiekti Lietuvą.

"Nežinau, ar sergu. Bet juk kirtau net kelias valstybes. Logiškai mąstant, neturėčiau važinėti viešuoju transportu ir vaikščioti po miestą. Vilniuje išsinuomojau automobilį ir juo sugrįžau į Klaipėdą, tačiau net vėlyvą vakarą nebuvo aišku, kokia vieta yra skirta piliečių saviizoliacijai, nes esą Visuomenės sveikatos centro specialistai taip ir nebuvo įvertinę numatytų patalpų. Kaip suprantu, Visuomenės sveikatos centras turėjo duoti anketą, kurią privalu užpildyti, ir tik tuomet toks žmogus yra nukreipiamas į saviizoliaciją", – svarstė vyras.

Galų gale klaipėdietis buvo palydėtas į viešbutį, esantį netoli keltų perkėlos.

Apgyvendino du atvykėlius

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento direktorius Raimundas Grigaliūnas tikino net nežinantis, ko pritrūko, kad sistema veiktų be trikdžių.

Raimundas Grigaliūnas / Redakcijos archyvo nuotr.

"Aš negaliu atsakyti už visą sistemą. Gavome žmogaus telefoną, paskambinome į savivaldybę ir perdavėme informaciją. Net neturiu ką pasakyti ir kaip paaiškinti, kodėl sistema nesuveikė. Patalpų ieško ir tuo rūpinasi savivaldybės. Mes raktų nelaikome. Jei tai būtų naujos patalpos, reikėtų įvertinimo, ar patalpos atitinka reikalavimus. Bet juk buvo skirtas viešbutis, ten viskas veikia", – kalbėjo R.Grigaliūnas.

Antradienio naktį tokios pat pagalbos prireikė dar vienam į Klaipėdą sugrįžusiam miestiečiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vėtra

Vėtra portretas
Viešbutis "Vėtra" visus priima.Taikos pr.80 A.Šiandėna pasirašinėjama sutartis su savivaldybe. Laukiame atvykstant....

Violeta

Violeta portretas
Visi dirba tik sistema neveikia. ! Žmogus turi ne pats ieškoti kur jam prisiglausti o valdininkai privalo taip darbą organizuoti,kad tokį žmogų kuo greičiau izoliuotų.Nes anaip kokia čia izoliacija jeigu jis jau pusę miesto aplakstė,kad rastų kur trumpam izoliuotis.Nesuprantu tokių valdininkų,kurie nesugeba susitvarkyti bet kokiomis sąlygomis.Viena aišku,kad jie tiesiog netinka eiti tokias pareigas ir operatyviai reikia keisti kitais.

Runkeliams

Runkeliams portretas
Kituose miestuose viešbučiai patys siūlosi priimti saviizoliacijai.Klaipėdos budulių nepriprašysi.Todėl nekaltinkit mero,jei patys esat tokia šunauja.Nenustebčiau,jei greit šita publika keltus pasitiksit su akmenimis kaip Ukrainoje.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių