„Sausosios“ dienos išvakarės uostamiestyje – be ažiotažo

Mokslo ir žinių dienos proga įsigaliosiantis „sausasis įstatymas“ kai kuriuos piliečius sekmadienį gal ir privers kiek paburnoti, tačiau klaipėdiečiai, regis, prie šios tvarkos priprato ir į ją reaguoja ramiai.

Bent jau popietę viename populiariausių uostamiesčio prekybos centrų neatrodė, kad pirkėjų vežimėliai būtų užversti alkoholio buteliais.

Įprastą vaizdą buvo galima regėti ir miesto centre veikiančios parduotuvės alkoholinių gėrimų skyriuje.

Vieną vyno butelį į krepšį įsidėjęs Ramūnas teigė, jog atsargų kaupti neketina – tiesiog šeštadienio vakarą kartu su žmona planuoja išgerti po taurę šio gėrimo, žiūrėdami gerą filmą.

Pašnekovo žodžiais, sekmadienis – ne pati geriausia diena „baliavoti“, tad veikiausiai norintieji švęsti vakarėlį susiplanavo šeštadienio vakarą ir, jei bus toks poreikis, alkoholinių gėrimų galės nusipirkti kaip įprasta.

„Žinoma, mano akimis, įstatymas uždrausti prekybą alkoholiu rugsėjo 1-ąją yra visiškas absurdas – kas norės, vis tiek jo įsigis kitais būdais. Juo labiau kad jau antrus metus kartojasi ta pati situacija – šventė iš rugsėjo 1-osios nusikelia į kitą dieną, per kurią alkoholį jau galima pardavinėti laisvai“, – kalbėjo klaipėdietis. 

Vieno mažmeninės prekybos tinklo atstovė spaudai Renata Saulytė neneigė, jog rugsėjo 1-osios išvakarėse alkoholio pardavimai išauga ne tik šio tinklo parduotuvėse. Tačiau esą kalbama ne apie dvigubus pelnus.

„Pardavimai šokteli nuo kelių iki keliolikos procentų, priklausomai nuo alkoholio rūšies. Tai yra kelerių metų tendencija, manau, panašiai bus ir šiemet. Ažiotažo tikrai nebūna, tiesiog daliai žmonių aktualu turėti alkoholinių gėrimų atsargų. Tačiau geroji žinia yra ta, jog pastebime, kad žmonės renkasi bent jau silpnesnį alkoholį, kaip vynas, alus, stipriųjų gėrimų vartojama vis mažiau“, – aiškino pašnekovė.

Kadangi šiemet daugelyje šalies mokyklų Mokslo ir žinių dienos šventė vyks rugsėjo 2-ąją, R.Saulytės teigimu, tądien planuojama bent jau sugriežtinti prekybą alkoholiu.

Esą parduotuvių darbuotojai dar akyliau tikrins jaunai atrodančių pirkėjų dokumentus, taip pat stebės, ar nepilnamečiai nebando įsigyti svaigiųjų gėrimų padedami suaugusiųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

karamba

karamba portretas
kas nores, tas ras buda ir prisigers.

..

.. portretas
jokios naudos is tokio istatymo, visi moksleiviai ar studentai pasirupina is anksto .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių