Seną šlamštą – į laiptinę

Klaipėdoje yra tokių daugiabučių namų, į kuriuos įžengus gali pasijausti tarsi senojo Šanchajaus turguje. Tuo savo akimis įsitikino ir Viešosios tvarkos skyriaus kontrolieriai, ir ugniagesiai. Skalbimo mašinomis, klozetais, baldais apkrauti koridoriai kai kuriems gyventojams – vis dar įprasta kasdienybė.

Gyvena it košmare

Rumpiškės gatvėje gyvenanti klaipėdietė lieja ašaras, kad jos daugiabučio namo koridorius baigia pavirsti visiems atviru šiukšlynu.

Netvarkingi kaimynai nepaiso jokių saugumo reikalavimų, jau nekalbant apie estetinį vaizdą.

"Toks gyvenimas tapo nepakenčiamas. Jei grįžtant namo laiptinėje nedega šviesa, gali už ko nors užkliūti, nes daiktai tiesiogine to žodžio prasme yra metami, kur papuola. Jautiesi kaip kokiame "čigonyne". Ateikite ir patys pamatysite, kad civilizacijos čia mažai, jau nekalbu apie elementarią kultūrą ir pagarbą kitam. Tikrų tikriausias košmaras", – įsiaudrinusi dėstė pašnekovė.

Gyventojų skundai pasiekė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių.

Į tvarkdarius kreipėsi ir beviltiškoje situacijoje atsidūręs pastatus prižiūrinčių bendrovių "Vitės valdos" ir "Klaipėdos bendrabutis" direktorius.

Siutina ir ugniagesius

"Direktorius susidūrė su kitiems daugiabučiams namams nebūdinga problema. Anksčiau vyravo rūkymo, girtavimo problemos, o dabar bendrabučių gyventojai įsitaisė raktus į savo ilgus koridorius ir juose pradėjo sandėliuoti daiktus, apstatė baldais. Jei šių eksponatų laikymas neprieštarautų priešgaisrinei saugai, suderinus su administratoriumi tai nebūtų taip baisu. Bet gaisrininkai tokių dalykų netoleruoja", – įspėjo Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Tvarkdariams tenka gerai palaužyti galvas, kaip priversti nevalyvus gyventojus apsikuopti.

Chaosas laiptinėse nepalankus ir ugniagesiams.

"Įsivaizduokite, vienur užrakintos durys, kitur – užgriozdintas koridorius, kuris pagal visas taisykles turėtų būti tuščias. Tai sukelia daug rūpesčių bandant užgesinti įsiplieskusią ugnį", – teigė vedėja.

Šiuo metu bandoma sudrausminti Rumpiškės gatvės 5, 7 ir Mokyklos gatvės 23 namų gyventojus.

"Gavome pranešimą maždaug prieš mėnesį ir visą tą laiką darbuojamės, važiuojame kartu su "Vitės valdų" vadybininkais, kad jie parodytų problematiškas vietas, atrakintų duris ir mes galėtume viską fiksuoti, kalbėtis su gyventojais ir pasiekti rezultatą – kad koridoriai galiausiai būtų atlaisvinti", – aiškino K.Vintilaitė.

Kliūtis evakuacijai

Vos įžengus į trijų bendrovei "Klaipėdos bendrabutis" priklausančių pastatų vidų, matyti, kaip ten ankšta.

"Liepą Rumpiškės ir Mokyklos gatvių bendrabučiuose lankėsi Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovai, kurie įpareigojo gyventojus atlaisvinti užgriozdintas duris, per kurias nelaimės atveju žmonės turėtų evakuotis. Atlikę dar vieną patikrinimą su namo vadybininkais ir inžinieriais įsitikinome, kad daiktai nebuvo patraukti", – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis.

Radinių būta įvairių – batų spintelių, skalbimo mašinų, šaldytuvų, viryklių, čiužinių, dviračių, džiovyklių, senų knygų ir gėlių.

Kontrolieriams teko dar kartą įspėti gyventojus apie jiems gresiančias baudas.

"Surašėme daugiau kaip 30 reikalavimų pašalinti visus daiktus. Paskutinė diena, kai jie turėtų tai padaryti, yra gruodžio 20-oji. Tada vyks pakartotinis patikrinimas. Už mūsų reikalavimų nevykdymą grės administracinė atsakomybė – baudos nuo 60 iki 600 eurų. Bausti nesinori, tačiau reikalaujame tvarkos", – nukirto S.Valiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyvenamuosiuose rajonuose

Gyvenamuosiuose rajonuose portretas
privalo stovėti tokie konteineriai kokie reikalingi čia gyvenantiems.Tarp jų-skirti didelių gabaritų šiukšlėms!Tokiu atstumu, kad kiekvienas galėtų jas nunešti nesamdant jokių vežėjų, transportuotojų ar kėlėjų.Jeigu KTRATC as su savivaldybės šiukšlių vedėjais nenori papildomų rūpesčių tai tokia padėtis kaip nuotraukoje yra jų nuopelnas.GAUNATE PAKANKAMAI TAD MALONĖKIT PASIRŪPINTI O NE ,,TROLINTI"ŽMONES TOKIAIS STRAIPSNIAIS.Jau pripratote kaltinti visuomenę dėl savo pačių nepadarytų darbų.

As

As portretas
Viska temti reikia Valiuliui su savo šunauja apsikuops.

Efa

Efa portretas
Mokam pinigus us valyma ,o imones darbuotojai atmestinai dirba ,pas mus Baltijos pr prie siuksliu konteineriu pilna smulkiu siuksliu ,reikia tik pasluoti apsileidimas ,pakelkit uzpakalius valdininkai baisu kas darosi prie konteineriu arba ju mazai ,arba valymo darbai neatliekami
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių