Seneliai privalės susimokėti už pagalbą

Senyvo amžiaus klaipėdiečiai turės plačiai praverti pinigines, kad galėtų susimokėti už jiems būtinas paslaugas.

Nuo liepos 1-osios įsigaliojo įstatymas, pagal kurį beveik visi žmonės, kuriems nemokamai buvo teikiama socialinė pagalba į namus, už ją dabar turės susimokėti.

Anksčiau ši pagalba nemokamai buvo teikiama tiems žmonėms, kurių pajamos per mėnesį neviršydavo 1050 litų. Dabar nustatytas naujas pajamų dydis – 700 litų.

„Todėl dabar beveik visi senyvi žmonės, kuriems socialinė pagalba į namus buvo teikiama nemokamai, už ją turės susimokėti“, - paaiškino Socialinės paramos skyriaus vyriausioji specialistė Aldona Smilingė.

Kitą savaitę vyksiančiame miesto tarybos posėdyje bus pateiktas sprendimo projektas, kuriuo bus siūloma sumažinti socialinės pagalbos į namus valandos įkainį.

„Visiems senoliams, kurie gauna tokią pagalbą į namus, ji yra būtina. Todėl ir siūlome sumažinti įkainį, kad žmonės už pagalbą išgalėtų susimokėti“, - teigė Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė.

Dabar tie senyvi klaipėdiečiai, kurie dėl per didelių pajamų turėjo susimokėti už tai, kad juos lanko socialiniai darbuotojai, už valandą privalėjo atseikėti 9,6 lito. Įkainį siūloma sumažinti iki 7,8 lito.

Psichikos negalią turinčių žmonių lankymo valanda kainavo 16 litų, įkainį norima sumažinti iki 11,91 lito.

Socialiniai darbuotojai namuose lanko apie 200 senyvo amžiaus klaipėdiečių. Specialistai senoliams padeda susitvarkyti namus, išsimaudyti, išsivirti valgio, parneša maisto produktų, palydi pas gydytojus ar tiesiog su vienišais žmonėmis bendrauja.

Neįgaliųjų centro „Klaipėdos lakštutė“ specialistai namuose lanko 25 senyvo amžiaus žmones, turinčius psichinę negalią.


Šiame straipsnyje: pensininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių