Pereiti į pagrindinį turinį

Šildymo sezoną klaipėdiečiams primins skolos

2012-04-25 18:00
DMN inf.
Šildymo sezoną klaipėdiečiams primins skolos
Šildymo sezoną klaipėdiečiams primins skolos / Vytauto Petriko nuotr.

Brangiausias šildymo sezonas uostamiestyje baigėsi, tačiau klaipėdiečiai jį prisimins dar ilgai. Nemažą dalį gyventojų slegia skolos už šią paslaugą. Palyginti su praėjusiais metais, jos išaugo penktadaliu.

Gyventojų skola už šilumą įmonei „Klaipėdos energija“ siekia 14,67 mln. litų. Už šią paslaugą nėra atsiskaitę 10 744 vartotojai.

Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, klaipėdiečių skola išaugo 22,7 proc., skolininkų skaičius – 16,8 proc.

Pernai tuo pačiu metu klaipėdiečių įsiskolinimai už šilumą siekė 11,96 mln. litų. Skolininkų buvo 9195.

Mažiausiai išaugo socialiniuose būstuose gyvenančių asmenų skolos už šilumą – 13,8 proc. Jos siekia 1,81 mln. litų. Penai tuo pačiu metu jos buvo 1,59 mln. litų.

Įmonės „Klaipėdos energija“ Skolų valdymo grupės vadovė Daiva Drungilienė aiškino, kad šių žmonių įsiskolinimai augo mažiausiai, nes visada yra dideli.

D.Drungilienė tvirtino, jog didžiausią įtaką klaipėdiečių įsiskolinimams turėjo ypač šaltas vasaris.

„Būtent šį mėnesį ir išaugo skolos. Vasaris buvo kur kas šaltesnis nei tikėtasi. Kitų mėnesių skolų augimas buvo panašus, kaip ir praėjusiais metais“, – aiškino vadovė.

D.Drungilienė pabrėžė, kad situacija dėl įsiskolinimų nėra labai bloga. Jų augimas tęsiasi nuo ekonominio sunkmečio pradžios.

Anot pašnekovės, per vasarą klaipėdiečiai stengiasi išsimokėti skolas. Dažniausiai jie tai padaro iki kito šildymo sezono pradžios.

Gyventojams apie brangiausią šildymo sezoną dar primins sąskaitos už balandį suteiktą šildymą. Jų vartotojai sulauks gegužės viduryje. Kokio dydžio jos bus, kol kas neaišku.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų