Situacija kiemuose: remonto darbai atsilieka dešimtmečiu

Šiemet uostamiestyje bus suremontuota per keturiasdešimt daugiabučių namų kiemų. o remonto laukia dešimt kartų daugiau. Tačiau kol kas šiuo klausimu klaipėdiečiams gerų naujienų nėra.

Šiemet uostamiestyje bus suremontuota per keturiasdešimt daugiabučių namų kiemų. o remonto laukia dešimt kartų daugiau. Tačiau kol kas šiuo klausimu klaipėdiečiams gerų naujienų nėra.

Šiais metais daugiabučių namų remontui iš miesto biudžeto skirta 150 tūkst. litų.

Tačiau, pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, norint sutvarkyti visus kiemus pinigų reikėtų dešimt kartų daugiau. Neremontuotų kiemų mieste yra 417.

Pietinėje miesto dalyje daugiabučių kiemų remontui šiemet skirta 100 tūkst. litų. Darbų jau atlikta už 83 tūkst. litų. Suremontuota 16 kiemų Taikos, Baltijos, Jūrininkų prospektuose, Smiltelės, Naujakiemio gatvėse.

Šiaurinės miesto dalies kiemų remontui skirta perpus mažiau – 50 tūkst. litų. Anot L.Dūdos, čia yra mažiau kiemų. Darbų atlikta už 42 tūkst. litų.

Suremontuota 14 kiemų, esančių M.Mažvydo alėjoje, Kretingos ir Liepojos gatvėse.

L.Dūda pasakojo, kad remontuojant gatves papildomai buvo remontuojami ir įvažiavimai į kiemus.

Taip pat 320 tūkst. litų buvo skirta kiemų ir aikštelių remontui centrinėje miesto dalyje, kur yra renkama rinkliava už automobilių stovėjimą.

Už šias lėšas buvo suremontuotos dvi aikštelės M.Mažvydo ir Tilžės gatvėse, taip pat lopyti kiemai Galinio Pylimo, Tiltų, S.Daukanto, Šaulių ir I.Kanto gatvėse.

"Pagal turimus pinigus tvarkomės gana neblogai. Gerai, kad buvo skirta papildomai pinigų iš rinkliavos. Kitais metais vėl bandysime remontuotis iš tų lėšų", – pasakojo direktorius.

L.Dūdos teigimu yra ir kitas problemos sprendimo būdas – jei taryba pritars ir kiemų tvarkymas nuo savivaldybės pečių bus perkeltas ant gyventojų.

"Gyventojai patys turėtų remontuoti kiemus. Nieko nemokamo nėra. Blogai, kad kiemų remontui negalime naudoti Automobilių kelių direkcijos lėšų. Stengiamės pirmiausia remontuoti tuos kiemus, kuriuose yra prasčiausia situacija", – teigė direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to klaipedietei

to klaipedietei portretas
Kokių dar milijonierių? Milijonieriai gyvena užmiestyje. Senamiestyje niekas neprašo kiemų lopyti nes su jais viskas tvarkoj. O va apmokestinta yra gerokai daugiau rajonų nei senamiestis. Aš gyvenu chruščiovkėje, tai apie kokius ten milijonierius kalbi?

Dūdai

Dūdai portretas
Kiekvienas vairuotojas moka kuro akcizą ir PVM, kurių suma viršyja pačio kuro kainą. Tie pinigai yra tiksliniai - keliams. Šiandien dienai tik 65 proc pinigų iš akcizo yra skiriama keliams, kiti tiesiog nusavinami. Po to kai milijardinės tikslinės lėšos keliauja ne pagal paskirtį Jūs sakote kad nieko nemokamo nebūna ir gyventojai dar turi mokėti?

klaipedietei

klaipedietei portretas
Už jūsų - milijonierių kiemų tvarkymą visas miestas moka. Todėl geriau jau patylėtumėt. Susitvarkykit žemės dokumentus, pasistatykit užtvarus ir galės jūsų tėvai ir draugai nemokamai stovėt. Bet jūs niekada to nepadarysit, nes turtuoliai savo kiemo už savus pinigus netvarkys.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių