Sodo namelyje šalia Klaipėdos – romantikos dvelksmas

Ne tik vasarojimui, bet ir nuolatiniam gyvenimui pritaikytą namą sodų bendrijoje pasistačiusi klaipėdiečių šeima nesiekė įmantrių architektūrinių ar interjero sprendimų. Tiek iš išore, tiek vidumi būstas atitinka tarsi jau pačios aplinkos užduotą temą.

Ne tik vasarojimui, bet ir nuolatiniam gyvenimui pritaikytą namą sodų bendrijoje pasistačiusi klaipėdiečių šeima nesiekė įmantrių architektūrinių ar interjero sprendimų. Tiek iš išore, tiek vidumi būstas atitinka tarsi jau pačios aplinkos užduotą temą. Kompaktiškame statinyje su mansarda, nedideliu balkonu ir terasa, medžiagiškumu bei forma primenančiame vasarnamį, plevena kiek romantizuota kaimiška dvasia.

Pinigais nesišvaistė

Naujuosius namus, kuriuose visai neseniai įsikūrė trijų asmenų šeima, padėjusi įrengti interjero dizainerė Liubovė Budiuk pripažino, jog nei aplinkybės, nei patys užsakovai ypatingų iššūkių nediktavo – neteko nei griauti sienų, nei perprojektuoti erdvių.

"Apimtys nedidelės, išplanavimas taip pat buvo aiškus, nes interjero projektavimo darbai prasidėjo, kai visos erdvės jau buvo "po stogu". Be to, negalėjome sau leisti labai išlaidauti", – pripažino pašnekovė.

Maždaug 90 kv. m ploto būstą šeimos galva kartu su tėvu surentė savomis rankomis, tačiau didesnės precizikos, specifinių įgūdžių reikalaujančius apdailos darbus nusprendė patikėti profesionalams.

Kaip šmaikštavo interjero dizainerė, namo statybos tapo vyrišku, o jo įrengimas – moterišku reikalu. Liubovės teigimu, svarbiausias būsto šeimininkės pageidavimas – kad namai būtų jaukūs, šilti, patogūs, kad juose tarpusavyje darniai derėtų spalvos, faktūros, baldai bei kiti interjero elementai.

Kaimas, bet šiuolaikiškas

"Namukas – soduose, jo architektūra – klasikinė tokiai vietai. Tad apsisprendėme, jog čia labiausiai ir tiktų toks jaukus kaimiškas stilius. Kita vertus, nesinorėjo, kad tai būtų gilus kaimas, kokį turėjome prieš 100 ar daugiau metų", – šypsojosi pašnekovė.

Pirmojo aukšto spalvinį koloritą pirmiausia teko derinti prie granulinės krosnelės – kadangi dėl nedilelio ploto name nepavyko įrengti tradicinės katilinės, teko rinktis būtent tokį šildymo įrenginio sprendimą.

Prie jo spalvos buvo priderintas minkštųjų baldų – sofos bei pufo – gobelenas. Šiuos baldus pagal norimus išmatavimus pagamino vietos baldininkai.

Pirmojo namo aukšto zonoje derinamos klasikinės ir modernios formos. Siekiant kuo racionaliau išnaudoti kompaktišką erdvę, atsisakyta valgomojo stalo. Jį atstoja mini baras, šalia kurio gali patogiai įsitaisyti du trys žmonės.

Prieškambaryje suprojektuotai spintai slankiomis sistemomis dizainerė pasitelkė klasikinį sprendimą – veidrodines duris, kurios optiškai padidina erdvę.

Malonu vaikščioti basomis

Neįkyria pasteline spalva dažytų sienų dekoru tapo plytelių mozaika virtuvės zonoje ir šalia krosnelės bei gėlėti tapetai ties laiptais. Dizainerės teigimu, tokia ornamentika aplinkai suteikė jaukumo, minkštumo.

Anot pašnekovės, būsto šeimininkai negali atsidžiaugti pasirinkę pasiūlytą vadinamųjų kamštinių plytelių dangą. Ši apdailos medžiaga ne tik atrodo estetiškai, originaliai, bet ir pasižymi puikiomis savybėmis – yra šilta, minkšta, patvari.



NAUJAUSI KOMENTARAI

azuolas

azuolas portretas
kiek kainuoja uzbaigtas namas be baldu?

azuolas

azuolas portretas
kiek kainuoja uzbaigtas namas be baldu?

azuolas

azuolas portretas
kiek kainuoja uzbaigtas namas be baldu?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių