Sportininkų sveikata rūpinsis bendrabutyje

Sportininkų sveikatą tikrinantys Klaipėdos sporto medicinos centro medikai persikels į bendrabutį. Pastate, esančiame Pievų tako g. 4, nebegalima dirbti, nes jis yra avarinės būklės.

Tokią išvadą pateikė ekspertai. Jie konstatavo, jog kai kurios pastato konstrukcijos net gali griūti, todėl kyla grėsmė ir darbuotojų, ir klientų sveikatai ir gyvybei.

Šiandien ieškota kitų patalpų, kur bent laikinai galėtų įsikurto Sporto medicinos centras.

„Jei stogas griūva, tikrai ne laikas galvoti apie strategijas, reikia kuo greičiau spręsti problemą“, - operatyvumą demonstravo Klaipėdos apskrities viršininko pavaduotojas Artūras Šulcas. Apskrities administracija yra šios įstaigos steigėja.

Sporto medicinos centrui pasiūlyta persikraustyti į patalpas, kurios priklauso 2-ajai specialiajai mokyklai. Medikams pasiūlyta įsikurti šios mokyklos bendrabutyje, nes jo trečiasis aukštas yra tuščias.

„Žinoma, patalpas reikėtų šiek tiek paremontuoti, tačiau tai netrukdytų dirbti. Didesnė problema yra ta, jog medikai naudoja specialius prietaisus, kuriems veikli reikalinga tam tikra elektros galia, o jos bendrabutyje nėra. Išeities ieškosime su bendrove VST“, - tvirtino A.Šulcas.

Sporto medicinos centro vadovai jau apžiūrėjo siūlomas patalpas ir, anot A.Šulco, neprieštaravo į jas įsikelti, nes esą supranta, kad senosiose patalpose dirbti negali, mat net grindys linguoja.

Prieš kelerius metus jau buvo  pradėta kalbėti, kad Sporto medicinos centrą reikėtų iškeldinti ir prastos būklės patalpų. Tuomet svarstyta galimybė medikus įkurdinti vadinamojoje trečiojoje poliklinikoje. Tačiau problemų kilo todėl, kad Sporto medicinos centras priklauso apskrities administracijai, o poliklinika - savivaldybei.

Kol kas dar neaišku, ar bus nuspręsta atlikti kapitalinį pastato Pievų tako g. 4 remontą, nes jam gali prireikti nemažai pinigų, mat pastatas yra paveldosaugos objektas.


Šiame straipsnyje: sporto medicinos centras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių