Pereiti į pagrindinį turinį

Startuos klaipėdiečių apklausa

2024-08-09 11:31

Startuos gyventojų apklausa dėl Salomėjos Nėries gatvės pavadinimo pakeitimo. Apklausoje, kuri bus surengta tiek internetu, tiek gyvai, galės dalyvauti tik klaipėdiečiai. Jiems teks pasirinkti vieną iš dviejų pasiūlytų variantų arba pateikti savąjį.

Startas: pirmadienį prasidės gyventojų apklausa dėl S. Nėries gatvės pavadinimo pakeitimo Klaipėdoje.
Startas: pirmadienį prasidės gyventojų apklausa dėl S. Nėries gatvės pavadinimo pakeitimo Klaipėdoje. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Apklausa dėl S. Nėries gatvės pavadinimo pakeitimo prasidės nuo pirmadienio, rugpjūčio 12 dienos, ir tęsis iki rugsėjo 16-osios.

Su represine sovietų valdžia susijusių asmenų gatvių pavadinimus šalies savivaldybes įpareigojo pakeisti Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro vadovybė.

Siekdami įgyvendinti šiuos sprendimus ir išsiaiškinti klaipėdiečių poziciją, miesto savivaldybė skelbia gyventojų apklausą.

Tuo tikimasi, kad miestiečių nuomonė padės apsispręsti Klaipėdos politikams dėl S. Nėries gatvės pervadinimo.

Apklausoje gyventojų bus prašoma pažymėti tik vieną atsakymą.

Vienas jų – S. Nėries gatvei sugrąžinti iki Antrojo pasaulinio karo buvusį istorinį Stoties gatvės pavadinimą, tačiau tokiu pavadinimu yra gatvė Giruliuose, kurią tuomet teks pervadinti.

Dar yra siūlymas pratęsti K. Donelaičio gatvę iki stoties, panaikinant S. Nėries gatvės pavadinimą.

Trečias variantas – patys klaipėdiečiai galės siūlyti ir savo norimą gatvės pavadinimą.

Tarp pasiūlymų nebus varianto išsaugoti S. Nėries gatvės pavadinimą, nes yra Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos sprendimas, kad gatvė turi būti pervadinta.

Apklausa vyks ir internetu, ir gyvai savivaldybėje Liepų gatvėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų