Pereiti į pagrindinį turinį

STT sučiuptas Palangos vyriausiasis architektas nakvojo už grotų

2013-01-30 11:09
STT sučiuptas Palangos vyriausiasis architektas nakvojo už grotų
STT sučiuptas Palangos vyriausiasis architektas nakvojo už grotų / "Palangos tilto" nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai vakar priešpiet darbo vietoje sulaikė ir apklausai išsivežė Palangos vyriausiąjį architektą Svajūną Bradūną.

Nakvojo už grotų

Kad S.Bradūnas sulaikytas, patvirtino Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Vitalijus Gulenkovas, kuruojantis Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų atliekamą tyrimą.

Architektas įtariamas piktnaudžiavimu tarnyba, siekiant turtinės ar kitokios asmeninės naudos.

Ar jis bus sulaikytas ilgesniam laikui, kol kas neaišku.

„Viskas priklausys nuo bylos tyrimo eigos“, – teigė prokuroras.

Komentuoti daugiau apie tai, kuo įtariamas S.Bradūnas, prokuroras atsisakė.

Vakar dieną atlikta krata įtariamojo darbo kabinete.

Naktį S.Bradūnas praleido Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato areštinėje. Kiek dar bus sulaikytas, prokuroras nesiryžo prognozuoti.

Ar byloje gali atsirasti daugiau įtariamųjų, prokuroras neprasitarė.

Domino detalieji planai

Po sulaikymo STT pareigūnai apsilankė ir pas Palangos miesto savivaldybės direktorę Akvilę Kilijonienę bei informavo ją apie atliekamą ikiteisminį tyrimą.

Be to, pareigūnai atliko kai kurių su detaliaisiais planais susijusių dokumentų poėmį.

Kokių kurorto teritorijų planai domino pareigūnus, direktorė neatsakė baimindamasi atskleisti ikiteisminio tyrimo duomenis.

Grėsė atleidimas

A.Kilijonienė pasakojo, kad per keletą pastarųjų metų S.Bradūnas ne kartą buvo gavęs tarnybinių nuobaudų už tai, kad laiku neatsakydavo į interesantų raštus. Žmonės skųsdavosi dėl gaišaties.

Ne kartą dėl to buvo atlikti tarnybiniai patikrinimai, o jiems pasibaigus Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vadovas S.Bradūnas būdavo baudžiamas tarnybinėmis nuobaudomis.

Savanaudiškumo vyriausiojo architekto darbe administracijos direktorė neįžvelgė.

„Ne visais atvejais jis paaiškino, kodėl taip buvo, bet dažniausiai tikindavo, kad turi pernelyg didelį darbo krūvį. Kartais tai būdavo darbo organizavimo problemos, tiesiog skyriaus vadovas laiku nenukreipdavo raštų savo pavaldiniams. Skyriuje yra septyni darbuotojai, kurie užduotis gali pasiskirstyti ir įvykdyti. Jei užduotis nepavedama atlikti, tai ir neatliekama laiku. Manau, jis galėjo labiau organizuoti savo skyriaus darbą“, – tikino A.Kilijonienė.

Per porą pastarųjų metų S.Bradūnui buvo skirtos aštuonios tarnybinės nuobaudos. Šiuo metu jis turėjo dvi galiojančias tarnybines nuobaudas, abi jos – griežti papeikimai.

Projektų gaišinimo nepastebėjo

Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus vakar buvo tarnybinėje komandiruotėje sostinėje ir telefonu neatsiliepė.

Palangos miesto vicemeras Saulius Simė, kuris pats yra Statybų komisijos narys, teigė neįtaręs vyriausiojo architekto blogais darbais.

„Kiek dirbome kartu, lyg ir viskas gerai buvo. Darbuodavosi, rodos, projektai nestovėjo, tiek miesto, tiek žmonių. Tiesa, būdavo kažkokių neatsakytų klausimų, bet priežasčių tam nematydavau“, – tikino Palangos vicemeras.

Jis teigė, jog dėl vyriausiojo architekto veiksmų tiesioginių skundų nebuvo sulaukęs.

Turėjo daug skolų

Architekto išsilavinimą turintis S.Bradūnas Palangos savivaldybės Architektūros skyriuje dirba nuo 2007 m. rudens. Pakaitiniu darbuotoju priimtas vyras laimėjo konkursą į vyriausiojo specialisto vietą.

Beveik po metų jis tapo skyriaus vedėjo pavaduotoju, o nuo 2010 m. sausio – skyriaus vadovu.

Iš Vilniaus į Palangą atvažiavęs S.Bradūnas buvo prasiskolinęs didžiules pinigų sumas, kurias išieškoti ėmėsi ne vienas antstolis.

S.Bradūno karjeros Palangoje pradžioje tuometis STT Korupcijos prevencijos valdybos viršininkas Vytas Rimkus abejojo, ar prasiskolinusiam valstybės tarnautojui nėra galimybės tapti pažeidžiamam.

Per keletą metų vyriausiasis kurorto architektas atsikratė didžiosios skolų dalies.

S.Bradūnas nėra įtariamas paėmęs kyšį, tačiau įtarimai dvelkia savanaudiškais veiksmais, už kuriuos Baudžiamasis kodeksas numato bausmes nuo baudos iki laisvės atėmimo iki septynerių metų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų