Sudaryta komisija, tirsianti A.Každailevičiaus veiklą

Nuo pirmadienio speciali komisija pradės tirti Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Aloyzo Každailevičiaus veiklą.

Komisijos pirmininkė - Klaipėdos apskrities viršininko administracijos Juridinio skyriaus vedėja Renata Jankauskaitė, nariai - Palangos centralizuotos savivaldybės vidaus audito tarnybos vedėja Inga Aksamitauskaitė ir Klaipėdos r. savivaldybės Juridinio skyriaus vedėjo pavaduotojas Vaidotas Jasas.

Tyrimą dėl A.Každailevičiaus veiksmų iniciavo miesto tarybos Liberalų sąjūdžio frakcija. Politikai atkreipia dėmesį į tris administracijos sprendimus - buvusio Miesto ūkio departamento direktoriaus Alfonso Šimkaus priėmimą į žemesnes pareigas Turto ir privatizavimo skyriuje pernai spalį, A.Každailevičiaus pasirašytą sutartį su Danės krantinių rekonstrukciją atliekančiu rangovu bendrove „Hidrostatyba“ dėl papildomų darbų už 18 mln. litų ir sprendimą pernai gruodį savivaldybės darbuotojams išmokėti vienkartines priemokas.

Administracijos direktorius A.Každailevičius tikina, jog administracija nė vieno sprendimo nėra priėmusi prieš tai nepasitarusi su teisininkais.

Komisija savo išvadas dėl administracijos direktoriaus veiksmų turi pateikti iki vasario 19 d.


Šiame straipsnyje: Každailevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių