Iš švelnesnio režimo savivaldybių sąrašo išbraukta Klaipėda, dar keturios savivaldybės

Iš švelnesnio režimo savivaldybių sąrašo Vyriausybė išbraukė Klaipėdą bei dar keturias savivaldybes, įtraukė dvi naujas.

Be Klaipėdos, išbrauktos Plungės, Skuodo ir Šiaulių rajonų bei Rietavo savivaldybės, jose dviejų savaičių sergamumui COVID-19 perkopus 200 atvejų 100 tūkst. gyventojų. Jų lengvesnio karantino režimo sąraše neliks nuo gegužės 17 dienos.

Sąrašą papildė Joniškio ir Šakių rajonų savivaldybės, jose sumažėjus sergamumui.

Iš viso nuo gegužės 17 dienos sąraše turėtų būti 15 savivaldybių: Birštono, Biržų rajono, Joniškio rajono, Jurbarko rajono, Klaipėdos rajono, Neringos, Pagėgių, Pakruojo rajono, Pasvalio rajono, Rokiškio rajono, Šakių rajono, Šilalės rajono, Šilutės rajono, Tauragės rajono, Telšių rajono.

Gegužės 10-16 dienomis dar galios 20-ies savivaldybių sąrašas, kuriose dar bus ir minėtos Klaipėdos miesto, Plungės, Skuodo ir Šiaulių rajonų savivaldybės.

Švelnesnio karantino režimo sąraše esančiose savivaldybėse šiuo metu leidžiama moksleiviams eiti į mokyklas be privalomo testavimo dėl COVID-19.

Kultūros ministerijos siūlymu, šiose savivaldybėse taip pat leista rengti repeticijas kultūros centrų meno mėgėjų kolektyvams, kai jose dalyvauja ne daugiau nei 10 žmonių, o vienam žmogui užtikrinamas 20 kv. metrų plotas, lauke kartu repetuoti galės iki 20 asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis portretas
parašėte A parašykite ir ž. Kuom tai gresia ir kas keisis, kai bus Klaipėda iš sąrašo išmesta? Kitas klausimas ar elgiamasi sąžiningai ir teisinga? Dauguma rajoninių ligoninių užsidarė dėl Covid ir visus ligonius veža į Klaipėdą, tai dirbtinai Covidą didndami. Rajonai "rūko" palengvintomis sąlygomis, o Klaipėda turi kentėti?

>

> portretas
Manau,nuotraukoje akivaizdu,jura gan smarkiai plauna Kranta.Ar ,tas,krantui naudinga ?Jei taip,lai plauna ir toliau.Jei ne ?Ta ka daro,musu,uz musu pinigus nusamdyti "protai"?Ka ? P.S Triubija,kad eilini karta "rekonstruoja" Klaipedos molus,is "gilinamo" farvaterio traukia akmenis ... ?Kur deda tuos akmenis ?Gal tikslinga butu,juos,o ir kitus,katruos "uostas" neturi kur deti,panaudoti Karkles ... bangolauziams(molams,pirsams,bunoms) ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių