„Švyturio arenoje“ – sveikatingumo ir medicinos paroda „Sveikata 2013“

  • Teksto dydis:

Uostamiesčio laukia sveikatingumo ir medicinos fiesta! Parodų ir mugių organizatorius „Expo vakarai” lapkričio 15-17 dienomis Švyturio arenoje organizuoja sveikatingumo ir medicinos parodą „Sveikata 2013”.  Tai vienintelė paroda skirta sveikatingumui, sveikam gyvenimo būdui bei medicinai Vakarų Lietuvoje. Parodoje dalyvaus daugiau nei 100 medicinos, sveikatingumo ir kosmetologijos įmonių.

Čia tiek specialistas, tiek galutinis vartotojas turės galimybę susipažinti su sveikatingumo bei medicinos naujovėmis, priemonėmis ar paslaugomis.

Trys dienos – net  60 seminarų

Į Švyturio areną susirinkusius parodos lankytojus džiugins net 60 įvairiausių seminarų bei mokymų. Jų metu bus pateikiama sveikatos ekspertų parengta informacija. „Parodoje teikiamos paslaugos bus nukreiptos į įvairias tikslines grupes – nuo specialistų iki gyventojų, besidominčių savo sveikata, jos išsaugojimu ar stiprinimo galimybėmis” – pasakoja pagrindinių  parodos partnerių Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro atstovė direktorės pavaduotoja Ineta Pačiauskaitė.

Lapkričio 15 d.  Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistai ves specializuotus seminarus, skirtus pirminės asmens sveikatos priežiūros specialistams, visuomenės sveikatos specialistams ir maitinimo organizavimo paslaugas teikiantiems specialistams.  Seminarų klausytojams bus išduodami pažymėjimai. Lapkričio 16 d. vyks praktiniai-informaciniai seminarai, kurių metu bus pristatomas Klaipėdos miesto fizinio aktyvumo žemėlapis ir naujos nemokomos fizinio aktyvumo formos Klaipėdoje, šiaurietiškas ėjimas ir jo technika. Taip pat visuomenės sveikatos specialistai ves informacinius seminarus geriamojo vandens kokybės, jo įtakos sveikatai ir vegetarizmo temomis.

Sveikatingumo temą plėtoti padės ir Valgymo sutrikimų centras (VSC). Tai vienintelis centras Pabaltijo šalyse, skirtas valgymo sutrikimams gydyti. Parodos metu profesionalūs specialistai ves ciklą seminarų: „Intuityvus valgymas: mityba pagal kūno poreikius“, „Kūno vaizdas: kaip priimti ir pamilti savo kūną“,  „(Ne)tradiciniai streso valdymo būdai: ką rinktis?“, „Valgymo sutrikimai: kaip atpažinti ir padėti sergančiajam“. „Valgymo sutrikimai itin sunkios ligos, galinčios suluošinti žmonių gyvenimus. Nuo jų kenčia net 60proc. moterų ir merginų“ -  teigia viena iš pranešėjų, gydytoja dietologė, vienintelė Lietuvoje intuityvaus valgymo konsultantė Aušra Jauniškytė-Ingelevičienė. Būtina pabrėžti, jog Klaipėdoje nėra nei vienos specializuotos įstaigos, galinčios padėti valgymų sutrikimų kamuojantiems žmonėms.

Parodos metu taip pat vyks V Atviras Lietuvos kosmetikų-kosmetologų konkursas, skirtas specialistams.

Alternatyva tradicinei medicinai. Parodos lankytojai turės galimybę plačiau sužinoti ir apie netradicinius sveikatinimo ir medicinos būdus. „Gydanti mityba – mitai ir tikrovė. Nuo ko sėkmingai pradėti ir tęsti“,  „Sveikatinanti mityba, sultys ir kiti produktai“,  „Skambėjimai: kūrybingumas ir intuicija keičia stresą (skambančių dubenėlių ir kitos gyvo garso praktikos)“,  „Žolės gydo ir kalba“, „Kaip mus gydo meilė sau ir artimui?“, „Gintaro terapija ir gintaro produktai - natūralus, etninis ir efektyvus būdas sveikatinimo ir darniosios kosmetologijos praktikose”,  „Natūralių akmenų taikymas sveikatai“, „Dainuojančių himalajų puodų meditacija – garso terapija sielai, kūnui, kasdienybei“ ir dar daugybė kitų neįprastų  bei intriguojančių  seminarų džiugins ir natūraliosios medicinos šalininkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių