Teisme sprendžiant, ar „Neptūnas“ turės grąžinti 250 tūkst. eurų, politikai skyrė dar lėšų

Prokuratūrai teisme reikalaujant naikinti ankstesnį Klaipėdos tarybos sprendimą krepšinio klubui „Neptūnas“ skirti 250 tūkstančių eurų, ketvirtadienį politikai pritarė dar kartą tokia pat suma padidinti šios viešosios įstaigos dalininko kapitalą.

Tokiam sprendimui pritarė 19, nepritarė trys, susilaikė – šeši politikai.

Į prokuratūrą dėl pernai tarybos priimto sprendimo skirti ketvirtį milijono eurų kreipėsi Vyriausybės atstovė Klaipėdos ir Tauragės apskrityse. Prokuratūra teismo prašo naikinti tarybos sprendimą, kuriuo buvo nuspręsta investuoti į „Neptūno“ krepšinio klubo viešąją įstaigą.

„Kuo remiatės teikdami sprendimą papildyti „Neptūno“ kasą 250 tūkstančių klaipėdiečių eurų, atsižvelgiant į tai, kad pernai priimtas šitos tarybos sprendimas, vienintelė balsavau prieš, dėl ketvirčio milijono eurų skyrimo yra apskųstas teismui?“ – ketvirtadienį tarybos posėdyje klausė nepartinė tarybos narė Nina Puteikienė.

Anot jos, pirmiausia reiktų sulaukti teismo sprendimo, tuomet spręsti dėl papildomų investicijų į klubą.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio, jei teismas nuspręs, kad sprendimas neteisėtas, įstaiga turės grąžinti lėšas savivaldybei, tačiau savivaldybė laikosi pozicijos, kad sprendimas yra tinkamas ir teisėtas.

„Vyksta teisminis ginčas šiuo metu dėl prieš tai priimto tarybos priimto sprendimo ir 250 tūkstančių perdavimo kaip dalininko įnašo minėtai įstaigai, bet sprendimas nėra teisme priimtas, vyksta teisminis nagrinėjimas. Pagal mūsų poziciją, mes teisingai ir tinkamą sprendimą parengėme tarybai, kuris buvo priimtas. Teismas galutinį sprendimą pasakys, ar teisinga, ar ne“, – teigė E. Simokaitis.

Konservatorius Aidas Kaveckis kvietė politikus laikytis nuoseklumo ir savivaldybei tapus klubo dalininke remti sportą.

„Pradžioje mes prisiimame dalis, tampam dalininkais, po to pinigų neduodame, tai rodo dviveidiškumą. Aš pritarsiu projektui, kviečiu kitus pritarti jam. Žinokite, sportas visada turi būti remiamas, tai prestižinė, miesto lyderinė komanda“, – teigė A. Kaveckis.

Liberalė Alina Velykienė svarstė, kad sprendimą reiktų priimti sulaukus teismo sprendimo. Jai antrino ir V. Grubliausko komitetu į tarybą išrinkta Judita Simonavičiūtė. Pasak jos, savivaldybė lėšas klubui galėtų skirti per finansuojamas programas, o ne „dar kartą lipti ant to paties grėblio“.

„Tai jau sąmoningas žingsnis velti tiek teismus, tiek prokuratūrą. Jei pasakė, kad nagrinėjamas klausimas, šitą klausimą reikėjo užbaigti ir aiškiai būtų pasakę, ar galima įstatinį kapitalą didinti ir atlyginimus mokėti, ar tai daryti per programas. Rėmimas aukšto meistriškumo ir profesionalaus sporto būtinas šiuo metu, nes mažai kas remia iš verslo, tačiau kokiu būdu, teisiniai dalykai, kuriuos administracija turėjo įvertinti“, – teigė politikė. 

Pernai rugsėjį Klaipėdos savivaldybė sutiko tapti „Neptūno“ dalininke, o lapkritį taryba nusprendė skirti 250 tūkstančių eurų dydžio įnašą.

Buvo nurodoma, kad toks įnašas skiriamas žaidėjų, trenerių, aptarnaujančio personalo atlyginimams išmokėti, atsiskaityti su tiekėjais, mokėjimams žaidėjų agentams, arenos nuomai.

Antrąja finansine injekcija „Neptūno“ krepšinio klubui motyvuojama siekiu užtikrinti įstaigos veiklą ir jos tęstinumą.

Klaipėdos savivaldybė valdo devynias klubo dalis, tarp kitų dalininkų – Sigitas Ambrazevičius, Vidas Augaitis, Marius Girčys Vytautas Lygnugaris ir Arūnas Tuma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Geda?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių