Tiltų gatvės šaligatviai – tik pėstiesiems

Saugaus eismo komisijai ketvirtadienį pritrūko drąsos padėti tašką dviratininkų ir pėsčiųjų konflikte.

Valdininkai ir pareigūnai nusprendė, jog klausimą, ar nuo Herkaus Manto gatvės šaligatvio „nukelti“ dviratininkus, jie paskutinį kartą svarstys rugsėjo pabaigoje.

Saugaus eismo komisijos nariai apie tai, kaip elgtis su dviratininkais diskutavo ilgiau nei pusvalandį. Pasigirdo pasiūlymas, jog dviratininkus Herkaus Manto gatvės ruože nuo Liepų gatvės iki Lietuvininkų aikštės reikia „nukelti“ į gatvę, kad jie pirmoje eismo juostoje važiuotų tarp automobilių ir viešojo transporto. Ant šaligatvio esantys dviračio takai esą būtų panaikinti, nes būtų nuvalytas dviračių kelią žymintys piešiniai.

Tačiau kai kurie kiti komisijos nariai siūlė, jog Manto gatvės minėtame ruože pirmojoje eismo juostoje ir į vieną, ir į kitą pusę reikia nubrėžti specialiai dviratininkams skirtą ruožą, kurio plotis būtų 1,2 metro.

Tokį pasiūlymą daugelis komisijos narių praleido pro ausis ir liko ties pirmuoju. Komisijos pirmininkas Viačeslavas Karmanovas jau buvo pasiūlęs balsuoti, jog dviratininkai Herkaus Manto gatve turėtų judėti sykiu su kitu transporto srautu, tačiau po kelių akimirkų bendru sutarimu nuspręsta, jog klausimą reikia atidėti. Jis vėl bus svarstomas rugsėjo pabaigoje, kai dviračių sezonas realiai bus pasibaigęs.

Saugaus komisijos nariai sureguliavo dviratininkų eismą tik Tiltų gatvėje. Kadangi ja dabar leidžiama važiuoti tik viešajam transportui, dar kartą pabrėžtą, jog grindiniu, o ne šaligatviais turėtų riedėti ir dviratininkai.

Svarstyta, jog Tiltų gatvės abiejose pusėse reikėtų nubrėžti linijas, žyminčias, kad 1,2 metro pločio gatvės ruožas priklausos tik dviratininkams. Tačiau Kelių policijos biuro viršininkas Alvydas Katkauskas pažymėjo, jog toks ženklinimas naudos tikrai neduos.

Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos siūlymu, nuo Senojo turgaus, ir nuo Biržos tilto bus pažymėta keliolikos metrų juosta, nurodanti, kad dviratininkams ir toliau reikia važiuoti gatve, o ne šaligatviais.


Šiame straipsnyje: Dviračių takai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių