Treneriai Klaipėdoje gaudys sportuojančius vaikus

Nuo kitų metų pradžios uostamiestyje sportuojantys vaikai bus labai paklausūs, nes tik jie lems, kokius atlyginimus gaus įvairių sporto šakų treneriai – įvedamas vadinamasis sportininko krepšelis.

Anot Ugdymo ir kultūros departamento direktorės Nijolės Laužikienės, pagrindinis tokios reformos tikslas – padidinti sportuojančių vaikų, už kurių treniruotes būtų mokama iš miesto biudžeto, skaičių bei įteisinti lygybę tarp sporto šakų.

„Pavyzdžiui, ledo ritulį ar boksą vaikai iki šiol galėjo lankyti tik privačiai, mokėti už treniruotes, nes šios sporto šakos nebuvo kultivuojamos nė vienoje savivaldybei pavaldžioje biudžetinėje įstaigoje. Dabar, kai pinigai „eis“ paskui vaiką, o ne į konkrečias įstaigas ar klubus, finansavimo gali tikėtis ir daugiau sporto šakų. Manome, kad padaugės ir sportuojančių vaikų“, - teigė N.Laužikienė.

Savivaldybės valdininkai suskaičiavo, koks turėtų būti vadinamojo sportininko krepšelio dydis, kuris ir „eis“ paskui vaiką.

Numatoma, kad pradinio rengimo grupėje (pirmuosius trejus metus) krepšelio dydis vienam sportuojančiam vaikui per mėnesį sieks iki 63 litų, meistriškumo ugdymo grupėje (ketvirti-septinti sportavimo metai) – iki 81 lito, meistriškumo tobulinimo grupėje (aštunti-devinti sportavimo metai) – iki 99 litų.

Sportininko krepšelį dydį lems ir tai, kiek vaikų gali lankyti vieną sporto šakos grupę.

Numatoma, kad sportininkų krepšeliams kitais metais bus skirta kiek daugiau nei 1 mln. litų. Skaičiuojama, kad vidutinis krepšelio dydis gali siekti 81 litą, tad pinigų turėtų užtekti 1,1 tūkst. vaikų treniruotėms.

Šiuos dydžius ir krepšelių skirstymo tvarką dar turi patvirtinti miesto taryba.

„Akivaizdu, kad dabar treneriai bus suinteresuoti kuo daugiau vaikų pakviesti sportuoti, nes tai turės tiesioginės įtakos jų atlyginimų dydžiui. Jei treneris surinks sportuoti tris grupes vaikų, tai tikrai uždirbs padoriai“, - tikino N.Laužikienė.

Treneriai, norėdami gauti pinigų treniruoti vaikus, turės teikti paraiškas savivaldybei. Specialistai vertins, ar treneriai turi tinkamą kvalifikaciją, sporto bazę.

„Pirmenybė skirstant sportininkų krepšelius bus teikiama toms devynioms sporto šakoms, kurios nebebus finansuojamos iš miesto biudžeto, tačiau priimsime visų paraiškas ir tikimės, kad pinigų užteks“, - pabrėžė N.Laužikienė.

Numatoma, kad vienam sportuojančiam vaikui bus skirtas tik vienas sportininko krepšelis. Tai reiškia, kad jei vaikas sportuoja biudžetinės įstaigos statusą turinčioje krepšinio mokykloje, norėdamas lankyti dar ir, pavyzdžiui, boksą, už pastarąsias treniruotes jau turės susimokėti. Ir atvirkščiai – jei vaikas sportininko krepšelį „atsineš“ į privatų klubą, o dar norės lankyti ir biudžetinėje įstaigoje rengiamas, pavyzdžiui futbolo treniruotes, už tai reikės susimokėti.

N.Laužikienė, paklausta, kur treneriai galės treniruoti vaikus, paskui kuriuos „ateina“ pinigai, tikino, jog turi žinių, kad politikai siūlys pirmaisiais sporto reformos metais devynių sporto šakos, likusios už biudžetinių įstaigų ribų, būtų kultivuojamos tose pačiose sporto bazėse kaip iki šiol ir už jas nereikėtų mokėti nuomos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ale

ale portretas
Ir as va skaitau,nes buvom tuscia vieta,o dabar mus prisimine,dabar supratau.CCCHHHAAA,o supyko ant pavadinimo kazkas.

tai

tai portretas
Isvardinkit treneriu pavardes,kuriems nerupi tas krepselis,smagiai pasijuoksim.Nuo vaiku skaiciaus priklausys jo alga,tik klausimas kiek is to bus geroves paciam vaikui ir kaip su juo bus dirbama.Pavadinimas viska ir pasako,dabar tokie kaip reikiant suaktyves.

skaitytoja

skaitytoja portretas
Pavadinimą diktuoja reformos autoriai, o ne žunalistės išmįslas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių