Uostamiesčio centre riogsanti griuvena taps VIP būstais

Naujus šeimininkus įgijęs avarinis namas K.Donelaičio aikštėje jau sulaukė pirmųjų gyvybės ženklų. Investuotojai tikina, kad ilgainiui šis prabangių apartamentų pastatas taps senamiesčio puošmena.

Naujus šeimininkus įgijęs avarinis namas K.Donelaičio aikštėje jau sulaukė pirmųjų gyvybės ženklų. Investuotojai tikina, kad ilgainiui šis prabangių apartamentų pastatas taps senamiesčio puošmena.

Gamtos ir benamių niokotas šimtametis statinys K.Donelaičio aikštėje 4A aukcione buvo parduotas sausio pabaigoje.

Pastatą ir jam priklausantį sklypą bendrovė "Nidos turtas", valstybės įmonės Turto bankas duomenimis, įsigijo už 1 mln. 150 tūkst. litų. Pirkėjo nuosavybėn objektas buvo perduotas kovo pabaigoje.

Kaip pasakojo bendrovės "Nidos turtas" direktorius bei vienas akcininkų Robertas Zeidleris, tik ką prasidėję veiksmai liudija pirmojo darbų etapo pradžią. Šiuo metu tveriama tvora, vėliau bus valoma teritorija, šalinami savaiminiai želdiniai.

"Kol kas turime leidimą tvarkymui, statybų leidimą tikimės gauti po kokio pusmečio. Gelbėdami pastatą, privalome sustiprinti jo pagrindines konstrukcijas, uždengti stogą, apmūryti trūkstamas sienas, sudėti langus, sutvarkyti pasvirusius kaminus, kurie bet kada gali nugriūti. Yra atlikta ekspertizė, nustatyta, kas yra saugotina, vertinga. Tad Kultūros vertybių apsaugos departamentui esame įsipareigoję visa tai išsaugoti ir atkurti taip, kaip buvo", – aiškino pašnekovas.

Pasak jo, po renovacijos išliks buvusi – gyvenamoji namo paskirtis.

"Tai bus labai gražus pastatas, kuriame bus vos keli butai ir išties išskirtiniai, VIP būstai. Viskas bus įrengta maksimaliai šiuolaikiškai – ant stogo planuojami saulės elementai, jei nebus kliūčių, namas įgis ir vieną ar net kelis liftus", – planais dalijosi pašnekovas.

R.Zeidleris pridūrė, jog bus gaivinamas ne tik šis K.Donelaičio aikštės pastatas.

"Šią teritoriją esame linkę padaryti maksimaliai patrauklią. Mums priklauso ir greta esantys garažai, ten irgi numatoma rekonstrukcija, tačiau apie tai kol kas per anksti kalbėti, nes dar nėra baigtinės vizijos", – teigė įmonės vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kamtasrupi

kamtasrupi portretas
Robertas Zeidleris yra stiprus. pats jį pažįstu gerai. Jo kely visko buvo, dabar jis pilnai pasiruošęs rimtiems darbams, turi daug parako. tikrai padarys ką pradėjo.

motomanas

motomanas portretas
Šaunuolis, Robertai, ėmeisi rimto reikalo. namas bus nuostabus, neabejoju. su tavo gebėjimais - viskas įmanoma. Žinovui - esi liurbis. Amen.

to to galvoju

to to galvoju portretas
Aš tiesiog netikiu kad kas tą griuveną restauruos. Esu aš ten buvęs, daug pinigo kainuotų, o dar paveldas... vieta būstams labai bloga, o ir pirkėjų klaipėdoje nėra nei naujam nei senam būstui.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių