Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio darbo biržos senjorų banke – antplūdis

2012-05-08 05:00
Uostamiesčio darbo biržos senjorų banke – antplūdis
Uostamiesčio darbo biržos senjorų banke – antplūdis / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Puspenkto tūkstančio bedarbių Klaipėdos mieste – pensinio amžiaus žmonės. Jie sudaro 32 proc. visų darbo neturinčių klaipėdiečių.

„Jeigu esate vyresnio ar pensinio amžiaus ir ieškote darbo, registruokitės Senjorų banke!“ – skelbiama Klaipėdos darbo biržos tinklalapyje.

Senjorų bankas – duomenų bazė, kurioje kaupiama informacija apie darbo ieškančius vyresnio (daugiau nei 50 metų) ir pensinio amžiaus asmenis.

„Šiuo metu Klaipėdos darbo biržos skyriuje yra įregistruoti 4242 asmenys, vyresni nei 50 metų. Jie ir priklauso Senjorų bankui. Tai 32 proc. visų darbo ieškančių asmenų“, – teigė Klaipėdos teritorinės darbo biržos Darbo išteklių skyriaus vedėjas Egidijus Palevičius.

Senjorų banko tikslas – sudaryti galimybę pensinio amžiaus asmenims gauti pageidaujamo pobūdžio darbą, o darbdaviams operatyviai gauti informaciją apie darbo ieškančius pensinio amžiaus asmenis.

„Darbdaviai ieško kvalifikuotos darbo jėgos, jiems nesvarbu žmogaus amžius, o vyresni asmenys dažniausiai turi didesnės patirties ir darbdaviams yra naudingi“, – tvirtino E.Palevičius.

Vyresnio amžiaus žmonių privalumai esą specifinės žinios ir darbo patirtis, atsakomybė priimant sprendimus, patirtis sprendžiant konfliktus, įvertinant riziką, lojalumas įmonei.

„Atsižvelgiant į tai, kad visuomenė senėja, darbo ieškančių senjorų tik daugės“, – įsitikinęs E.Palevičius.

Bendras bedarbių skaičius Klaipėdoje mažėja. Nedarbo lygis pernai kovą buvo 12 proc., šiemet – 9 proc.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų