Uostamiesčio gyventojai stebėjo neįtikėtiną reginį: slyva nustebino žiedais

Savaitės pradžioje uostamiestį apglėbusioje lengvoje pūgoje neįtikėtinu reginiu stebėjosi Kretingos gatvės gyventojai.

Baltų snaigių fone prie vieno namų visu gražumu pražydo slyva.

Ką tik iš dangaus kritusios snaigės sunyko per pusvalandį, o slyvos žiedai išliko.

Specialistai tikina, kad tokiu nerimastingu oru pražydę kaulavaisiai kažin ar šiemet džiugins vaisiais. Tikėtina, kad artimiausiomis šaltomis naktimis žiedus pakąs šaltukas.

Klaipėdos universiteto Botanikos sodo direktorė Asta Klimienė tikino, kad augalai jaučia orus ir lyg sukąstais dantimis laukia šilumos šuolio.

"Viskas sprogsta labai saikingai, sakyčiau, pačiu laiku. Lyg žinotų augaliukai, kada jiems laikas žiedus rodyti. Mūsų slyvos tik pravėrusios žiedpumpurius, bet dar nesiskleidžia. Fotografavau ir stebėjausi", – kalbėjo A.Klimienė.

Botanikos sode kol kas žiedais džiugina tik saulutės ir krokai, ankstyvieji narcizai. Žiedpumpurius krauna raugerškiai, ankstyvieji svarainiai. Žaliuoja ir pavasariniai švitriešiai, rūteniai.

"Jei žiedai visiškai neprasprogę, gali būti, augalas ir vėliau žydės. Vietiniai augalai sužaliuoja pamažu. Panašu, pavasaris ateis iš lėto, nes augalai nedrąsiai sprogsta", – tikino specialistė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To galimybių studija

To galimybių studija portretas
Na jo reikia slyvą kuo skubiausiai nupjauti ir pasodinti bergždžią sakuro, tai bus patriotiška

Sūduvis

Sūduvis portretas
Noširdžiai sveikinu su pavasariu ir tą žurnalistą kurisišdrįso parašyti apie Lietuvišką slyvą o ne apie mums svetimą japonišką sakura, nuoširdi pagarba.

Anonimas

Anonimas portretas
I vyturio gatve 1 atvaziuokite visos 9 zydi o ne viena.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių