Uostamiesčio kavinėse – patiekalų brangymetis

Prasidėjus vasaros sezonui kai kuriose uostamiesčio kavinėse ėmė kilti patiekalų kainos. Verslininkai tikino, jog jas didinti jie buvo priversti dėl per pastaruosius metus gerokai pabrangusių maisto produktų.

Pabrango bulviniai patiekalai

Ilgą laiką nekilusios patiekalų kainos kavinėse per pastarąsias kelias savaites smarkiai išaugo. Kai kurie patiekalai jose pabrango net iki 20–30 proc. Kavinių atstovai tikino, jog pabranginti buvo ne visi patiekalai, o tik tie, kurių savikaina pastaruoju metu gerokai išaugo.

"Juk patys matote, kokiais tempais brangsta maisto produktai. Ilgai delsėme, kainų nekėlėme, tačiau jau priėjome tą ribą, kai reikėjo jas kilstelėti. Labiausiai pabrango iki šiol vieni pigiausiais buvę bulviniai patiekalai", – patikino vieno kavinių tinklo vadybininkas Tomas Jokubauskas.

Pašnekovas tvirtino, jog per pastarąjį pusmetį iki neregėtų aukštumų išaugo bulvių kainos. Tačiau jis užtikrino, jog jei po naujojo derliaus jos gerokai atpigs, turėtų sumažėti ir bulvinių patiekalų kainos.

Vilioja akcijomis

Kavinėse pabrango ir kai kurios sriubos, mėsos bei miltiniai patiekalai. Tačiau T.Jokubauskas užtikrino, jog itin didelio kainų šoko lankytojai patirti neturėtų.

"Nuolat turime įvairių akcinių pasiūlymų, kuriais dažniausiai klaipėdiečiai ir naudojasi, todėl nemanau, kad jie patirs kainų šoką. O pavalgyti užsukantiems užsieniečiams pas mus ir taip viskas atrodo gana pigu", – argumentavo pašnekovas.

Dėl šią vasarą uostamiestyje vyksiančių tarptautinių renginių gausos čia laukiama kaip niekad daug turistų iš užsienio. Tad tikėtina, jog kai kurios kavinės, norėdamos iš jų pasipelnyti, tyčia kilstelėjo kainas.

Apie brangimą svarsto ir kiti

Kitų miesto centre esančių kavinių savininkai prisipažino vis dar svarstantys, ar didinti patiekalų kainas, ar palikti esamas. Jų teigimu, vasarą tai daryti pats palankiausias metas – šiuo metų laiku lankytojų jiems netrūksta. O pakėlus kainas rudenį ar žiemą, rizikuojama netekti dalies klientų.

"Kol kas kainų nekėlėme, tačiau svarstome tai daryti. Manau, patiekalai per artimiausią mėnesį šiek tiek pabrangs ir pas mus, tačiau šis brangimas nebus toks didelis", – tvirtino Klaipėdos centre įsikūrusios kavinės vadovė Jolanta Kubilienė.

Pašnekovės tvirtinimu, kelti patiekalų kainas ryžtasi vis daugiau verslininkų, nes šios nebesuduriančios galo su galu. Anot jos, smarkiai brangstant maisto produktams reikia ryžtis patiekalų branginimui arba kavinės uždarymui, nes dirbti nuostolingai neapsimoka.


Šiame straipsnyje: lauko kavinėskainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kalėdų senelis

Kalėdų senelis portretas
na va, ir vėl pradės padavėjams mokėt alga bent minimalia, o taip jau atsibodo, vis dirbt už puse algos.. o dirbt reikdavo kaip už pilna ir dar daugiau..

juokinga

juokinga portretas
Na ir galės patys valgyti savo tuos pabrangusius patiekalus.Idomu ką reikia įdėti į šaltibarščių lėkštelę,kad ji kainuotų 5,65lt?Už tiek yra pagaminamas visas puodas.

111

111 portretas
preitais metais kinieciuose prie signalo uzsisakiau juru gerybiu sriubos, atnese puodeli kur plaukiojo penkios krevetes ir morkos a daug pipiru maltu juodu, uz tai sumokejau 9 lt. taip ir nesupratau ar valgiau ar ka, tik po to nuejau i trys milimas cepelinu pakimst uz 7lt.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių