Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio mokytojai streikuos iki pirmadienio

2016-02-25 06:53
Tomo Urbelionio / BFL nuotr.

Streikuojantys Klaipėdos pedagogai neatlyžta. Nors vakar tikėtasi, kad pavyks pasiekti tiek mokytojus, tiek Vyriausybę tenkinančius sprendimus, viltys žlugo. Artimiausios derybos planuojamos pirmadienį.

Uostamiesčio moksleiviams, kurių mokytojai streikuoja, pamokos nevyks iki artėjančio pirmadienio.

Lietuvos švietimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininko pavaduotojos, Klaipėdos miesto susivienijimo pirmininkės Laimos Juknienės teigimu, šią savaitę prasidėjusiame streike dalyvauja apie 1 tūkst. uostamiesčio pedagogų.

„Klaipėdoje nė viena švietimo įstaiga nesitraukia. Kai kurie mokytojai išėjo, kiti atėjo, todėl streikuojančiųjų skaičius išlieka toks pat“, – teigė L.Juknienė.

Uostamiestyje veiksmų ėmėsi 26 mokyklos ir vienas darželis. Pedagogai vaikų nemoko visą dieną.

Nors tikėtasi, kad po vakar vykusių derybų su Vyriausybės atstovais bus rastas tiek pastarajai, tiek pedagogams priimtinas sprendimas, tačiau toks scenarijus nepasitvirtino.

„Situacija nesikeičia, nes derybų metu dėl nieko nebuvo susitarta. Klaipėdos mokytojai ir toliau streikuos“, – patikino pašnekovė.

Anot L.Juknienės, kitas derybų raundas numatomas pirmadienį. Iki to laiko pedagogai streiko nutraukti neketina. Ar nuo kito antradienio vaikai jau galės kulniuoti į pamokas, paaiškės po derybų.

Pedagogai žada streikuoti tol, kol jų reikalavimai bus patenkinti.

„Klaipėda“ jau rašė, kad 2008-aisiais vykusio streiko metu pedagogai vaikų nemokė 17 darbo dienų.

Uostamiesčio pedagogų vedlė patikino, kad mokinių tėvai ir toliau kasdien bus informuojami apie numatomą ugdymo įstaigų darbą.

Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, vakar šalyje streiką nutraukė 17 švietimo įstaigų ir prisijungė 7.

Ministerijos atstovų teigimu, švietimo profesinės sąjungos kiek sumažino savo reikalavimus.

Vyriausybėje vykusių derybų metu jos teigė sutiksiančios, kad mokytojų algų didinimui nuo šio rugsėjo papildomai būtų skiriama ne 18 mln., o 12,8 mln. eurų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų