Šeštadienį į Naująjį turgų atskubėjusius klaipėdiečius pasitiko prekybininkai su įvairių rūšių žuvimi. Šie ne tik siūlė įsigyti ar paragauti žuvies gaminių, bet ir išsamiai papasakojo apie parduodamų produktų ypatumus, pasidalino savo receptais.
Žuvies paviljone vykusi degustacija patraukė ne vieno klaipėdiečio dėmesį. Toks renginys turguje vyko pirmą kartą.
Naujojo turgaus direktorius Viačeslavas Karmanovas pasakojo, esą degustacija siekiama supažindinti gyventojus su prekybininkų produkcija, o taip pat pagyvinti apsilankymą turguje.
“Jokiu būdu nenorime nurodinėti savo prekiautojams, ką jie turi daryti. Tačiau patys pamatę, kad administracija organizuoja įvairius renginius, koncertus, nusprendė prisijungti prie mūsų. Juk visai smagu. Kodėl tokį saulėtą rudens šeštadienį nesurengus degustacijos ir nepapasakojus žmonėms apie žuvį, kuria prekiaujame?”, – svarstė pašekovas.
Pardavėjai, rodydami į vitrinas, lankytojus kvietė paragauti karšių, karpių ir net stintų.
“Prekiaujame šviežia, rūkyta, vytinta žuvimi. Mūsų žuvies paviljonas žinomas ne tik Klaipėdoje, bet ir visoje Lietuvoje. Čia esti didžiausias pasirinkimas. Be to, kiekvienam įdomu sužinoti, kaip žuvis atkeliauja į turgų ir, kaip yra ruošiama. Žmonėms tai savotiška atrakcija”, – aiškino Naujojo turgaus direktorius.
Jo žodžiais, turguje pardavinėjama tik šviežia produkcija. Mat prekiautojams žuvį tiekia žvejybinių laivų savininkai: “Tik ką pagauta žuvis iškart atsiduria turguje, o rūkyta ir vytinta atkeliauja iš aplinkinių rajonų”.
Pasak V.Karmanovo, galbūt kitą kartą savo pardavinėjamų produktų paragauti kvies mėsininkai. Tokiu būdu įvairių gaminių degustacijos galėtų tapti savotiška šeštadienine tradicija turguje.
Naujausi komentarai