Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio prekeiviams – nauji reikalavimai

2016-06-20 12:00

Besiverčiantiems prekyba viešose vietose ruošiami nauji reikalavimai. Siekiama, kad jų visų prekystaliai būtų tvarkingi ir vienodi. Svarstoma, kad nauja tvarka galėtų įsigalioti nuo kitų metų.

Planai: miesto valdžia nori suvienodinti gatvės prekeivių prekystalius. Planai: miesto valdžia nori suvienodinti gatvės prekeivių prekystalius.

Pasak Klaipėdos mero pavaduotojo Artūro Šulco, prekyba vaisiais, daržovėmis, kitais produktais miesto gatvėse – gera paslauga, tačiau tai turėtų būti daroma civilizuotai. Tokia pati situacija yra su prekyba gėlėmis prie kapinių.

"Norime, kad prekystaliai būtų vienodo stiliaus. Svarstome, kokie jie turėtų būti, kad ir atrodytų gražiai, ir nepažeistų higienos normų. Žmonės turi prekiauti oriai, o ne nuo šaligatvių plytelių, gatvės dulkėse", – tvirtino vicemeras.

A.Šulco teigimu, geras pavyzdys yra gintaro dirbinių prekeiviai Teatro aikštėje. Jiems įrengti prekystaliai.

"Žinoma, nesakome, kad šie turėtų atrodyti taip pat. Daržovėms galėtų būti vienoki, gėlėms – kitokie prekystaliai. Skirtingi jie galėtų būti ir skirtingose miesto vietose. Reikia sukurti projektus, kaip atrodytų", – komentavo vicemeras.

Ne taip seniai klaipėdiečiai skundėsi netvarkinga prekyba Debreceno aikštėje. Moteris piktinosi, kad prekeivė dėžes susidėjo ant fontano.

"Nieko keista, kad moteris savo pastarnokus ir kitas gėrybes taip pasideda. Juk nėra bendros tvarkos, kaip turi atrodyti prekystalis", – dėstė mero pavaduotojas.

Per pasitarimą nuspręsta sudaryti darbo grupę, kuri pateiktų išvadas, kaip turėtų atrodyti gatvės prekeivių prekystaliai. Manoma, kad nauja tvarka galėtų įsigalioti nuo kitų metų.

Dar nėra apsispręsta, ar įrengti ir prižiūrėti prekystalius būtų pavesta vienai savivaldybės įstaigų ar įmonių, ar būtų parengti brėžiniai, o pačiais prekystaliais turėtų pasirūpinti patys prekeiviai.

Neturint unifikuotų prekystalių jiems nebūtų išduotas leidimas užsiimti šia veikla.

"Kol kas vyksta diskusijos. Sprendimas dar nepriimtas", – pabrėžė vicemeras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų