Klaipėdos sveikatos priežiūros įstaigų pertvarka: turto perdavimas – įstrigęs

Uostamiesčio asmens sveikatos priežiūros įstaigų laukia pokyčiai. Apie tai buvo svarstoma trečiadienį vykusiame Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdyje.

Jame dalyvavęs miesto vadovas Vytautas Grubliauskas sakė, kad buvo kalbama apie Klaipėdos universitetinės, Klaipėdos jūrininkų ir Palangos reabilitacinės ligoninių pertvarką.

"Iš šių įstaigų dvi jau dabar yra pavaldžios Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) – Klaipėdos jūrininkų ir Palangos reabilitacinė ligoninės. Miestas atidavė Klaipėdos universitetinę ligoninę ir ji dabar yra juridiškai pavaldi SAM. Kai visiškai įforminome perdavimą ministerijai, visose trijose įstaigose atsirado ir Klaipėdos universitetas kaip antrasis dalininkas. Dėl to universitetinė ligoninė – vienintelė įstaiga iš visų trijų turės du dalininkus – SAM ir Klaipėdos universitetą. O miestas turės tik nenutrauktą bambagyslę – neatiduotą turtą", – paaiškino meras.

Kompromisas būtų vertybė ir siekiamybė.

Kitąmet sausio 1-ąją turėtų būti baigti visi formalieji įteisinimai, o dar po metų, 2024-ųjų liepą, bus pasiektas galutinis rezultatas.

Meras sakė, kad diskutuojant kai kurie Seimo nariai pasigedo griežtos rankos, esą daugelis tikėjosi spartesnio procedūrų įgyvendinimo nei pusantrų metų terminas.

"Tai yra sąlygų, tolesnės veiklos sudarymas, bendras sutarimas dėl turto išlaikymo įstaigose, kad perėjimas būtų kuo sklandesnis. Kompromisas būtų vertybė ir siekiamybė", – teigė V.Grubliauskas.

Tačiau SAM kyla sunkumų vykdant turto perėmimo procedūras.

Vytautas Grubliauskas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Miestas pasiruošęs turtą perduoti ir tą padarys, kada tik reikia, įteisinant Registrų centre ir dokumentuose, bet SAM yra tam tikrų procedūrų, kurias reikia derinti, o čia kyla tam tikra vakuumo rizika. Įstaiga negali būti be turto, o turtas – be šeimininko", – paaiškino meras.

Todėl SAM ieškos būdų, kad užtikrintų sklandesnį procesą. Tam galbūt reikės ir Vyriausybės nutarimų.

Svarbiausia išlieka, pasak mero, teikiamų paslaugų kokybė.

"Mums, miesto valdžios atstovams, svarbiausias dalykas – nenutrūkstamas, kokybiškas paslaugos teikimas miesto ir regiono gyventojams. Kad jokie struktūriniai, turtiniai ar kitokie procesai niekaip neturėtų įtakos teikiamų paslaugų kokybei visose trijose ligoninėse. Tai – mūsų pagrindinis tikslas. Rūpinimasis miestiečių apgynimu mums – didžiausias prioritetas, o visi kiti dalykai tik po to", – pabrėžė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sveikata---TURTAS ilgiuosi TSSR GYDIMO ,saugi buvau...

Sveikata---TURTAS ilgiuosi TSSR GYDIMO ,saugi buvau... portretas
NAGLAI griaunamos ir naikinamos valstybinės gydimo įstaigos----ką ten komentuot...iš daug ko iš lėto palengva atimamos gyvybinės dienos...Privačios --turtingiems...TAI štai kokios visų galimybės--pas mus laisvoje demokratinėje ir liberalioje valstybėje...Geras ,patikimas gydimas kažkada buvo..Kas iš to kad dabar ligoninėje aplinka blizga...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių