Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio vairuotojai prašo šviesoforo

2014-07-10 12:46

Uostamiesčio pakraštyje įsikūrę Paupių kvartalo gyventojai kiekvieną kartą, norėdami įvažiuoti į Klaipėdą ar išvažiuoti iš jos, susiduria su problema.

Vytauto Petriko nuotr.

Uostamiesčio pakraštyje įsikūrę Paupių kvartalo gyventojai kiekvieną kartą, norėdami įvažiuoti į Klaipėdą ar išvažiuoti iš jos, susiduria su problema.

Vairuotojai piktinosi negalintys piko valandomis pasukti į kairę – į Liepų gatvę. Žmonių nuomone, sunkumai dingtų, jei Liepų ir Joniškės gatvių sankryžoje būtų įrengtas šviesoforas. Tačiau tokių planų miesto valdžia neturi.

Problema atsirado iškart po Joniškės gatvės rekonstrukcijos. Dėl smarkiai padidėjusių automobilių srautų nuolat susidaro avarinės situacijos, o patys vairuotojai neretai viršija leistiną greitį.

„Joniškės gatvėje dėl didelių automobilių srautų yra sunku pasukti į kairę tiek važiuojant į miesto pusę, tiek važiuojant iš Slengių, Gindulių ar kitų Klaipėdos priemiesčių. Dažnai rizikuojama patekti į avariją, nes automobiliai važiuoja smarkiai viršydami leistiną greitį. Itin pavojinga yra piko metu – rytą ir vakarą. Tuomet praktiškai neįmanoma pasukti į kairę. Žmonės suka į dešinę ir ieško, kur būtų galima apsisukti, nes iškart kirsti dvi juostas – neįmanoma. Tokiomis sąlygomis yra tik laiko klausimas, kada įvyks avarija“, – išsamiai problemą įvardijo klaipėdietė Gita.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Michailovas pripažino, jog problema egzistuoja.

„Ji yra, bet jų pasitaiko visame mieste. Staigiai šio klausimo neįmanoma išspręsti, nors ir pritariu, kad toje sankryžoje reikėtų pastatyti šviesoforą“, – teigė A.Michailovas.

Paklaustas, kada šią problemą būtų galima išspręsti, pašnekovas negalėjo atsakyti.

„Šią problemą galima išspręsti nebent tada, kai bus baigtas Joniškės gatvės rekonstrukcijos antrasis etapas. Šviesoforo planuose nėra, tačiau pasiūlysiu, kad jis būtų įtrauktas į projektą“, – pažadėjo pašnekovas.

Pavaduotojas prisipažino, kad jam pačiam teko išmėginti budrumą šioje painioje sankryžoje. Norint pasukti iš Joniškės į Liepų gatvę, pašnekovui teko prastovėti net 10 minučių.

„Reikia kreiptis į vairuotojus, kad nerizikuotų ir turėtų kantrybės“, – patarė A.Michailovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų