Uostamiesčio vairuotojų laukia klajonės

Automobilių stovėjimą kiemuose apmokestinusi Klaipėdos valdžia papildomai neskyrė pinigų įsigyti daugiau stovos skaitiklių, todėl vairuotojams teks klaidžioti, kol suras įrenginį susimokėti.

Prieš mėnesį Klaipėdos taryba nusprendė, jog rinkliava už automobilių stovėjimą senamiestyje ir miesto centre turi būti renkama ne tik aikštėse ir gatvėse, bet ir daugiabučių namų kiemuose.

Taip esą siekiama iš kiemų išvyti atvykėlių automobilius, kuriuos vairuotojai stato siekdami išvengti mokesčių.

Tačiau kiemus apmokestinę politikai neskyrė pinigų įsigyti papildomų stovos skaitiklių pastatyti kiemuose, kad vairuotojams būtų patogu susimokėti už automobilių stovėjimą.

„Kol kas galutinio sprendimo nėra, tačiau naujų vadinamųjų parkomatų tikrai neplanuojame įsigyti“, – teigė viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis.

Jis patarė vairuotojams už automobilių stovėjimą mokėti trumpąja SMS žinute.

„Aišku, kad peržiūrėsime, kuriuos stovos skaitiklius perstatyti arčiau kiemų, tačiau kiekviename kieme jų nepastatysime“, – dėstė G.Neniškis.

Šiuo metu Klaipėdos centre, senamiestyje ir pajūryje yra pastatyta 150 stovos skaitiklių.

G.Neniškio teigimu, kol kas pagrindinis darbas yra nustatyti, kurie kiemai yra valstybinė žemė, o kurie – privati nuosavybė.

„Pastaruosiuose kiemuose mokesčio, suprantama, negalėsime rinkti. Laukia ilgas techninis darbas nustatant privačius ir viešus kiemus“, – tvirtino direktorius.

Mokėti už automobilių stovėjimą ne tik senamiesčio ir miesto centro gatvėse, bet ir daugiabučių namų kiemuose reikės nuo kitų metų pradžios.

Patiems namo gyventojams, kad jie galėtų statyti automobilius savo kieme nemokamai, reikės gauti leidimą iš savivaldybės. Jo kaina metams – 5 litai.

Tačiau antrasis leidimas statyti automobilį kieme tame pačiame bute gyvenančiam vairuotojui metams geltonojoje ir raudonojoje zonose kainuos 250 litų, žaliojoje zonoje – 100 litų.

Tokius leidimus nusipirkę gyventojai savo automobilius nemokamai galės statyti 200 metrų spinduliu nuo daugiabučio namo, kuriame gyvena.

Naujovė ta, kad leidimus galės nusipirkti ne tik butų savininkai, bet ir juos legaliai išsinuomoję asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zapadtlou

zapadtlou portretas
Ačiū Artūrui Šulčiui už gerą pasiūlymą!!! ir aišku už nemokamą leidimą po 5 litus + sugaištas laikas, kuris manau kainoja brangiai.

...

... portretas
O tuo laiku, kai ieškosi kur susimokėti, būsi nufotografuotas ir turėsi susimokėti arba už visą dieną arba baudą mokėti. Geras būdas papildyti biudžetą.

Tautos vienybes sajunga

Tautos vienybes sajunga portretas
sokite ir dainuokite,svarbiausia tylekite ir mylekite liberolus,na dar balsuokite uz juos spalio 14d.-keistuoliai tie klaipedieciai...
VISI KOMENTARAI 12

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių