Uostamiesčio Žardės tvenkinyje – pokyčiai

Dar neseniai pietinės miesto dalies gyventojai nuogąstavo, kad Žardės tvenkinys apaugo piktžolėmis ir nendrynais. Tačiau klaipėdiečiai neliko patenkinti ir tada, kai tvarkdariai susizgribo išvalyti jo teritoriją.


 

Dar neseniai pietinės miesto dalies gyventojai nuogąstavo, kad Žardės tvenkinys apaugo piktžolėmis ir nendrynais. Tačiau klaipėdiečiai neliko patenkinti ir tada, kai tvarkdariai susizgribo išvalyti jo teritoriją.

"Vietoje salos liko tik plikas žemės plotas. Būtina aplink tvenkinį esantį šaligatvį sutvarkyti ir pačią kūdrą pagilinti. Bet atvažiavo ir viską išpjovė. Pagrindinė žmonių poilsio vieta, o nėra, kuo grožėtis", – apgailestavo pietinės miesto dalies gyventojas.

Anot Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėjos Rasos Povilanskienės, leidimas išvalyti Žardės tvenkinį buvo duotas maždaug prieš savaitę. Esą tam pasitaikė tinkamos oro sąlygos.

"Rudenį buvo išpjauti meldai, nendrės, švendrės, viksvos. O visai neseniai, užšalus vandeniui, buvo galima sutvarkyti ir pačią salą", – aiškino pašnekovė.

Tačiau dėl tvenkinio sunerimusių miestiečių ši savivaldybės darbuotojų iniciatyva nenudžiugino. Dabar klaipėdiečiai pasigedo čia buvusių medžių.

Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto priežiūros poskyrio vyriausioji specialistė Jolanta Rimkienė tikino, kad Žardės tvenkinyje esančioje saloje medžių nebuvo, tik gluosnių atžalos.

"Daug metų negalėjome prieiti prie salos, nes nebuvo ledo. Šįmet vandenį padengė geras, stiprus ledas, todėl drąsiai galėjome nukeliauti iki salos ir tvarkyti. Išpjovėme savaimines karklų, gluosnių atžalas ir ištempėme jas iš tvenkinio", – sakė J.Rimkienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vistiek

Vistiek portretas
čia stebuklas nutiko-klaipėdiečiu tikrieji tarnai dėl Pietinio rajono sub nes pajudino

Rasa

Rasa portretas
Na ir trumparegiškumas. Žiūri ,kad mat vaizdas pro langą būtų o kad paukščiai neturės ,kur pasislėpti-jai nė motais.

Jolanta

Jolanta portretas
Mes tai pagaliau apsidžiaugėm kad nupjovė šitą mišką vidurprūdo. Reikėjo atsakingiau daryti prūdo tvarkymą iš karto o nesuverst šaknis į vidurį.pašilus orui net nepastebėsi, kai vėl viskas sužels.Prūdas po langais tai vaizdelis matomas kas dieną.O meldai kad nupjaunami tik nuo vandens paviršiaus tai juoką kelia, kas taip naikina meldus.Išmetami pinigai.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių