Uostamiestyje dygsta nauji šviesoforai

Avaringose Klaipėdos sankryžose šiuo metu baigiami pastatyti šeši nauji šviesoforai, skirti pėstiesiems. Planuoti septyni, bet vienam sutikimo nedavė policijos pareigūnai.

Dar pernai savivaldybė nusprendė mieste įrengti septynias šviesoforais reguliuojamas pėsčiųjų perėjas. Šiemet tai įgyvendinama.

„Tik vienoje vietoje, S.Daukanto ir K.Donelaičio gatvių sankryžoje, numatyto šviesoforo atsisakyta, – policijos išvada buvo neigiama. Liepų ir Jaunystės gatvių sankryžoje buvo atsisakyta rengti vien tik pėsčiųjų perėją, čia bus šviesoforais reguliuojama sankryža. Rangovams buvo pakeista užduotis, o kitose penkiose vietose atsiras šviesoforais reguliuojamos pėsčiųjų perėjos“, – dienraščiui teigė Klaipėdos savivaldybės Eismo saugumo komisijos sekretorius Vidmantas Paliakas.

Naujas šviesoforas jau pastatytas Taikos prospekte ties Naikupės ir Debreceno gatvių sankryža.

Dar vienas bus statomas ties Baltijos pr. 103 namu, kur iš kitapus gatvės esančio prekybos centro žmonės išmynė taką ir, rizikuodami gyvybe, nuolat bando kirsti judrų prospektą.

„Transporto eismui naujasis šviesoforas šioje vietoje sunkumų neturėtų sudaryti. Jis būtinas, nes pagrindinis pavojus kyla dėl nuolat tą trasą kertančių gyventojų. Nors netoli yra požeminė perėja, bet niekas to nepaiso, todėl nuspręsta įrengti pėstiesiems skirtą reguliuojamą šviesoforą“, – paaiškino V.Paliakas.

Dar vienas pėsčiųjų šviesoforas bus įrengtas Taikos prospekte ties 7 numeriu pažymėtu namu, netoli prekybos centro „Saturnas“.

Šviesoforas bus pastatytas ir Šilutės plente ties Svajonės gatvės antrąja išvaža ir Dubysos gatvėje, netoli 21 numeriu pažymėto pastato.

Anot V.Paliako, dar vieną šviesoforą numatoma pirkti ir įrengti Statybininkų prospekte, netoli Rambyno gatvės.

Klaipėdos mieste yra 76 šviesoforai, be šiuo metu įrengiamų dar šešių, skirtų pėstiesiems.

Miestui vienas toks modernus šviesoforas kainavo vidutiniškai 25 tūkst. eurų.

Sensoriniai modernūs šviesoforai veikia tik tada, kai pėstieji, norėdami pereiti gatvę, juos įjungia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:) portretas
bekojai skundziasi dvikojais

DD

DD portretas
Geriau duobes lyginkit, o ne šviesoforus statykit prie kiekvienos išvietės. Pažiūrėkit į ką panašši Liepų gatvė nuo Donelaičio aikštės iki medienkės gelžkelio pervažos. Pirma eile neįmanoma važiuoti, šarnyrus, traukes ir spyruokles mašinoms kiekvieną dieną per tuos šulinius ir bruką turim laužyti. Dėl kelių būklės tikrai nebeliks šitos daugumos taryboj, jei ir toliau taip bus.

Įdomu

Įdomu portretas
Kas ir kada sustabdys šviesoforų perėtojus Lietuvoje? Automobilių santykis su pėsčiaisiais 10:1, bet daroma viskas, kad sukelti miestose dirbtinas spūstis ir chaosą. Teteikia būnant sveiko proto stebėti kaip staiga situacija mieste pasikeičia į gerąją pusę kuomet neveikia bent vienas ar keli iš tų nelemtų šviesoforų - nebelieka spūsčių net piko metu. Tuo tarpu automobilių spūstis didėja kosminiu greičiu sulyg kiekvienu naujai įrengtu šviesoforu.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių