Uostamiestyje – galvosūkis dėl vietų automobiliams

Artėjant vasaros sezonui, aiškinamasi, kur būtų galima įrengti papildomų vietų automobiliams, o kur prie jūros vertėtų drausti juos statyti.

Giruliuose esančios Turistų gatvės gyventojai nebenori šią vasarą vėl tapti poilsiautojų įkaitais. Žmonės skundžiasi, kad vairuotojai palieka automobilius siauroje gatvėje.

Vasarą šia gatve jūros link traukia nemažai žmonių, todėl prašoma horizontaliuoju ženklinimu ar kelio ženklais drausti čia statyti automobilius.

Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisija pritarė šiam siūlymui.

O štai siūlymą įrengti automobilių stovėjimo aikštelę P.Lideikio gatvėje komisija nusprendė svarstyti iš naujo.

P.Lideikio gatvėje, ties viena įvažų į pėsčiųjų ir dviračių taką, gyventojai dažnokai palieka mašinas ir taku traukia į mišką pasivaikščioti.

"Siūlėme įrengti civilizuotą aikštelę, sužymėti vietas automobiliams. Vis tiek žmonės nori pasivaikščioti ir ieško būdų, kur palikti mašinas, dažnai jas stumia ant žolės ir miško paklotės. Tokia aikštelė būtų patogi miestiečiams", – tikino Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus specialistas Vytautas Paukštė.

Saugaus eismo komisija panoro smulkesnių detalių, kaip turėtų būti įrengiama aikštelė, tad šio klausimo svarstymą atidėjo.

Ginčų kilo ir dėl Liepojos g. 3 numeriu pažymėto sklypo rekonstrukcijos bei įvažos į projektuojamą automobilių stovėjimo aikštelę.

"Projektuotojai vietoj čia esančio apleisto viešbučio projektuoja prekybos centrą su automobilių stovėjimo aikštele. Jie norėtų įrengti dvi įvažas į šią aikštelę. Tačiau ši gatvė yra priskiriama tam tikrai kategorijai, kur įvažos leistinos tik kas 150 metrų ir ne tankiau. Ateityje būtų galima net didinti greitį šioje gatvėje. Kas bus, jei kas šimtą metrų bus po įvažą?" – klausė V.Paukštė.

Kol kas Saugaus eismo komisija nepritarė planuojamai eismo schemai, nes įvažas ketinama įrengti per tankiai.

"Toje pačioje gatvėje, tik kitapus, kur stovi privatūs gyvenamieji namai, planuojama įrengti dubliuojančią gatvę, kuria gyventojai įvažiuotų į Liepojos gatvę viena įvaža. Šioje vietoje, dėl kurios kilo ginčas, projektuotojai turėtų kažką panašaus galvoti", – paaiškino V.Paukštė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romkis

Romkis portretas
Pirkit nama priemiesti ir sugryze visada rasit vieta automobiliui...ir saslika isikept bus kur!!!

Gyventojas

Gyventojas portretas
Jūs ne vasara galvokit, o pagaliau kiemų aikšteles tvarkykit nėra kur žmonėm statyti o pareigūnai tik ir ieško nubauduot už netvarkingai pastatytą automobili....

Rasa

Rasa portretas
Manau, turėtų būti nustatyti prioritetai - automobilių aikšteles tvarkyti pietiniuose rajonuose, Debreceno, Kauno g., ten, kur daug gyventojų. Giruliuose tikrai didelių problemų nėra. Vasarą, kuri tetrunka tik 3 mėn., gyventojai gali ir pakentėti.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių