Uostamiestyje popamokinei veiklai stinga mokytojų

Moksleiviai sugrįžo ne tik į mokyklas, bet ir į popamokinę veiklą. Neformaliojo švietimo centruose vaikų netrūksta, tačiau vis labiau pasigendama mokytojų.

Šie centrai uostamiestyje siūlo 40–79 skirtingus  būrelius, kurie kasmet suburia daugiau nei 1 tūkst. moksleivių.

Šiais metais Klaipėdos moksleivių saviraiškos centras džiaugiasi nauju kinologijos būreliu ir naujai įrengta STEAM laboratorija. O Klaipėdos vaikų laisvalaikio centre šiemet jau galima lankyti vaikų jogos užsiėmimus.

Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro direktorius Vytautas Krutulis teigė, kad pasigenda norinčių dirbti šį darbą pedagogų.

Mokyklose programų labai daug – nuo istorijos tyrinėjimo iki vokalo būrelių.

"Gal būtų daugiau būrelių, bet trūksta mokytojų, ypač techninės kūrybos, inžinerijos, tiksliųjų mokslų. Nėra lengva surasti mokytojų, kurie pasirengtų ir norėtų dirbti neformaliajame švietime. Čia reikia pačiam labai daug rodyti iniciatyvos, kurti programą ir išlaikyti vaikus ištisus metus, kad jie būtų motyvuoti, kad norėtų ir eitų. Tai yra nemažas iššūkis", – tvirtino centro direktorius.

Anot jo, šiemet užsiėmimus lankančių vaikų gali būti mažiau, nes tėvai išsigandę – laukia nuotolinio mokymo.

Vis dėlto Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro direktorė Jolanta Budrienė tvirtina kitaip.

"Susidomėjimas popamokinėmis veiklomis didesnis. Manau, tai lemia karantinas ir prailgęs laikas namuose", – tikino J.Budrienė.

Daugiausia vaikų sulaukia keramikos, technologijų, dailės, choreografijos ir muzikiniai būreliai.

Klaipėdos Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė pabrėžė, kad ir mokyklose būrelių įvairovė yra didelė.

Laima Prižgintienė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Mokyklose programų labai daug – nuo istorijos tyrinėjimo iki vokalo būrelių", – tvirtino L.Prižgintienė.

Pasak jos, uostamiesčio mokyklose būrelius lanko nuo 75 iki 79 proc. moksleivių.

Pagal naują miesto tarybos patvirtintą neformaliojo švietimo organizavimo tvarką, būrelius gali lankyti 5–19 metų amžiaus vaikai.

Būrelių kaina mėnesiui siekia nuo 6 iki 12 eurų. Kaina priklauso nuo užsiėmimų valandų skaičiaus.

Neformaliojo švietimo centruose vaikai turi dėvėti burną ir nosį dengiančias kaukes. Taip pat yra reguliuojami srautai, laikomasi higienos reikalavimų ir vėdinamos patalpos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Mokytojams ir medikams nusibodo režimo bespridelas - užteks, mokykite ir gydykite patys, yra korepetitoriai ir žolininkai - kreipkitės.

Kur ir kam ko truksta?

Kur ir kam ko truksta? portretas
Pirma: kai mamai ir tevui virs 35 ar 40 metu, galimybe kad gimtu bent apynormalis vaikas yra nuline. Antra: 8-9 vaikai is 10 esamu metu su patologijom, defektais, pasiligoje, silpnaprociai ir tai yra statistiskai suskaiciuota, skelbiama viesai. Trecia: itin daug mokiniu yra narkomanai, mokytis ar bureliuose ka veikti jie ir nebegali, ir nepajegia. Isvada: nustokit kibti prie pedagogu. Patoligiskai issigimusiu vaiku gimdymas ir veliau ju islaikymas yra tik tevu atsakomybe. Nustokit is mokesciu moketoju pinigu reikalauti neimanomo. Nera tokiu bureliu kur tokiem vaikuciam uzimtumas butu garantuotas. Tai isimtinai tevu rupestis,kadangi nesirupino pasinaudoti elementaria galimybe diagnozuotis is anksto, kad vaiku turet negali,kadangi gims brokas.

Anonimas

Anonimas portretas
Galėtų visi liandzberginiai eiti nemokamai vaikų mokyti. Parodytų kaip tėvynę myli ...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių