Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiestyje tęsiasi gelbėtojų atranka

2017-04-06 08:28

Po šiek tiek daugiau nei dviejų savaičių vyks pirmoji gelbėtojų atranka. Norintieji dirbti šį darbą gali registruotis.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Šiemet Klaipėdoje dirbs 77 gelbėtojai. Toks pats jų skaičius buvo ir praėjusiais metais. Biudžetinė įstaiga „Klaipėdos paplūdimiai“ paprastai gelbėtojų paiešką pradeda iš anksto.

Pirmieji skelbimai su šia informacija išplatinti dar kovą. Norima, kad žmonės turėtų laiko apsispręsti, ar nori dirbti šį darbą, susiplanuoti laiką, pasirengti atrankoms.

Pirmoji atranka vyks „Gintaro“ baseine balandžio 22-ąją. Neįprasta tai, kad ji bus surengta šeštadienį ir vakare nuo 18 iki 21 val. Anksčiau atrankos vykdavo darbo dienomis rytais.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki aiškino, kad tokį laiką pasirinkti teko dėl baseino užimtumo. Dabar čia vyksta plaukimo pamokos antrų klasių mokiniams.

„Pirmą kartą gelbėtojų atranką organizuojame savaitgalį ir vakare, tačiau taip privertė elgtis aplinkybės. „Gintaro“ baseinas yra laisvas po tris valandas šeštadienį ir sekmadienį. Pasirinkome pirmąją savaitgalio dieną. Gal šis laikas bus ir patogesnis. Nekils problemų atvažiuoti studentams. Paprastai jų daugiausia dirba gelbėtojais“, – komentavo pavaduotojas.

A.Siakki atkreipė dėmesį, kad dėl baseino užimtumo savaitgalį teks organizuoti ir gelbėtojų mokymus. Pastarieji organizuojami dviem grupėms atskirai.

Norinčių dirbti gelbėtojais netrūksta. Jau užsiregistravo 15 žmonių. Visi jie naujokai – nedirbę tokio darbo. A.Siakki pasakojo, kad senbuviai paprastai ateina tiesiai į atranką.

Norintys dirbti gelbėtojais gali registruotis biudžetinėje įstaigoje „Klaipėdos paplūdimiai“, esančioje Garažų g. 6, telefonais (8 46) 402729 ir 8 676 20019, elektroniniu paštu [email protected]. Antroji gelbėtojų atranka bus surengta gegužę.

A.Siakki pabrėžė, kad gelbėtojais gali dirbti gerai plaukti mokantys, ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai stiprūs žmonės.

Atrankos metu bus tikrinama, kaip pretendentai moka plaukti, ar toli nuneria. Bus ir skęstančiojo transportavimo rungtis. Atrenkami bus tik normatyvus išlaikę asmenys.

Biudžetinė įstaiga „Klaipėdos paplūdimiai“ ieško ir 16 bendrosios praktikos slaugytojų. Šie specialistai privalo būti įgiję medicininį išsilavinimą. Slaugytojos, kaip ir gelbėtojai, dirba pamainomis. Vienu metu Smiltynės ir Melnragės-Girulių paplūdimiuose budi po tris asmenis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų