Uostamiestyje viešės egzotiški gyviai

Jau antrus metus mokyklose ir darželiuose besilankantys nariuotakojai tampa vis populiaresni. Palangoje gyventojams pristatyti egzotiški gyviai nuo rugsėjo vidurio bus pristatyti ir uostamiesčio švietimo įstaigose.

Dar vasarą Palangoje duris atvėręs nariuotakojų zoologijos sodas stebina auginamais „eksponatais“.
Artimiausiu metu apie dvi dešimtis įvairių vorų bei į juos panašių gyvūnų bus atvežta ne tik moksleiviams, bet ir darželių auklėtiniams.

„Planuojame, kad apie 20 vorų, paukštėdų ir kitų gyvūnų aplankys uostamiesčio mokinius, tačiau šį skaičių dar gali koreguoti ir oro sąlygos. Jeigu bus labai šalta, kai kurių nariuotakojų transportuoti nerizikuosime“, – pastebėjo vienas išskirtinio zoologijos sodo įkūrėjų Edgaras Čepulkovskis.

Anot jo, egzotiški gyviai moksleiviams ir darželinukams pristatomi jau antrus metus.

„Tokios idėjos ėmėmės supratę, jog ne visi tėvai gali leisti savo vaikams kelionę iki Kauno ir atgal, kad šie aplankytų zoologijos sodą. Tada ir pamanėme, kodėl gi mūsų zoologijos sodas pats negalėtų užsukti pas vaikus“, – dėstė pašnekovas.

Išskirtinių gyvūnų mylėtojas ir augintojas patikino, jog daugelis mokyklų jau iš anksto kreipėsi ir prašė, kad nariuotakojai aplankytų auklėtinius. Pastebima, jog tokių gyvūnų buvimas šalia žmogaus tampa vis populiaresnis. Tokia ir buvo „Insektariumo“ įkūrėjų vizija.

„Mes norime parodyti, kad galima auginti ne tik šuniukus ir katytes. Šie egzotiški gyvūnai egzistuoja ne tik knygose, jie yra realūs“, – pasakojo E.Čepulkovskis.

Pašnekovo teigimu, neretai didžiulį moksleivių susidomėjimą nustelbia ir mokytojų smalsumas.
Planuojama, kad nariuotakojų kelionė per švietimo įstaigas tęsis iki pat gegužės mėnesio.

Šiuo metu dar tiksliai nežinoma, keliose mokyklose ar darželiuose apsilankys egzotiški gyvūnai, nes norinčiųjų sąrašas kasdien pildosi.

Išskirtinė ekspozicija jau rugsėjo viduryje atkeliaus į Klaipėdos lopšelį-darželį „Giliukas“, vėliau užsuks į darželį „Gintarėlis“ bei lopšelį-darželį „Linelis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių