Pereiti į pagrindinį turinį

Už grasinimą nužudyti ilsėsis areštinėje

2013-03-29 14:20
Už grasinimą nužudyti ilsėsis areštinėje
Už grasinimą nužudyti ilsėsis areštinėje / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Į alkoholizmo liūną paniręs pensininkas, nuteistas už grasinimą nužudyti žmoną, nepripažino kaltės ir tikino pats buvęs jos nuskriaustas.

Įpareigojo lankyti paskaitas

Klaipėdos miesto apylinkės teismas 63 metų Teodorui Dambrauskui paskelbė nuosprendį, kuriuo už grasinimą nužudyti sutuoktinę jis nuteistas 40 parų arešto.

Be to, pusmetį jam draudžiama artintis prie nukentėjusiosios.

Nuteistas pensininkas įpareigotas tris mėnesius dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose.

Supyko dėl įjungtos šviesos

Šiemet sausio 6-osios vakare grįžusi iš darbo T.Dambrausko žmona rado vyrą gulintį. Moteris įsijungė šviesą ir tuo užsitraukė girto sutuoktinio nemalonę.

Pradėjęs bartis dėl neva netaupomos elektros jis galiausiai prapliupo keiksmažodžiais bei grasinimais papjauti ir su peiliu rankoje puolė sutuoktinę.

Moteris traukėsi atbula, kol atsidūrė koridoriuje. Po ranka pasitaikė kastuvas sniegui kasti. Juo moteris gynėsi nuo peilio ir apibraižė vyrui veidą.

Nutaikiusi progą smurto auka spruko iš buto. Toje pačioje laiptinėje gyvena poros dukra, pas ją nukentėjusioji ir pasislėpė.

Jeigu nebūtų spėjusi pabėgti, moteris yra tikra, kad vargiai būtų išvengusi sužalojimo ar net mirties.

Ligoninėje nepasilikdavo

Teisme nukentėjusioji pasakojo, kad sutuoktinis jau apie dešimtmetį nuolat girtauja ir tampa vis labiau agresyvus.

Raginamas gydytis priklausomybę nuo alkoholio T.Dambrauskas atsisakydavo pasilikti ligoninėje. Nesutinka vyras ir nutraukti jai apkartusią santuoką.

Anksčiau moteris dukart kvietė policiją dėl smurto šeimoje. Kartą pareigūnai atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą, o kartą byla buvo nutraukta, nes pensininkas labai gailėjosi netinkamai pasielgęs ir su žmona susitaikė.

Tai verkė, tai šūkavo

Teisme T.Dambrauskas elgėsi keistai – tai verkė, tai šūkavo. Pirmojo teismo posėdžio metu dėl tokio neadekvataus elgesio teisėja suabejojo, ar kaltinamasis nėra išgėręs.

Į teismą iškviesti policininkai liepė jam pūsti į alkoholio matuoklį ir nustatė, kad jis yra visiškai blaivus.

Vyras aiškino, kad kaltas ne jis, o žmona. Tai ji parėjusi įjungė visas šviesas, o barnis kilo dėl žmonos esą pavogtų pinigų bei žiedų. T.Dambrauskas aiškino, kad žmona jį puolė, griebė peilį ir jam dūrė, sužalojo kastuvu, mušė per galvą lėkšte.

Nors pensininkas aiškino tądien išgėręs tik skardinę alaus, smurtautojo tramdyti atvykę pareigūnai nustatė, kad jo girtumas siekė 2 promiles.

T.Dambrauskas nepatenkintas išklausė nuosprendį ir tvirtai pareiškė, kad jį būtinai apskųs.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų