Pereiti į pagrindinį turinį

V. Grubliauskas: mobilius patikros punktus Klaipėdoje stabdo biurokratinės kliūtys

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas sako, kad mobiliesiems punktams neduodamas leidimas pradėti darbą dėl biurokratinių kliūčių Vilniuje.

Vytautas Grubliauskas
Vytautas Grubliauskas / Vytauto Liaudanskio ir Fotobanko nuotr.

„Ko trūksta, klauskite ne mūsų, o ministerijoje. Kažkas ministerijoje pabudo, kad trūksta kažkokių reglamentavimų ir tvarkų ir negalime atidaryti, tokią informaciją turiu. O kadangi matau, kad ministras labai jautriai reaguoja į bet ką, kas meta plunksnelę ant munduro, tai nesiimu komentuoti. Tiesiog nėra leidimo pradėti punktų veiklai, nors viską pasiruošta padaryti“, – BNS trečiadienį sakė jis.

„Tegul pasižiūri į save, tegul savo namų darbus daro, o ne kitus tikrina“, – kalbėjo uostamiesčio vadovas.

Anot mero, taip pat nėra aišku, kiek ilgai užtektų suteikiamų medikams skiriamų apsaugos priemonių, taip pat priemonių patiems koronaviruso testams atlikti.

„Klausimas, ne ar užtenka, bet kiek ilgai užteks. Viskas priklausys nuo to, kaip intensyviai tai bus naudojama. Šiandieninėmis apkrovomis, sakykime, užteks nuo septynių iki dešimt dienų. Jei apkrovos didės, natūralu, laikas gali mažėti. Dabar visi raportuoja, kad kažkas kažką nupirko ar jau surado. Bet klausimas – kada tas atvyks į Lietuvą. Ne tik terpės, reagentai, bet ir respiratoriai, kurie reikalingi medikams tiesiogiai dirbant“, – pastebi V. Grubliauskas.

Klaipėdoje mobilus punktas įrengtas aikštelėje prie „Švyturio“ arenos (Dubysos g. 10).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų