Vaikai kviečia neprarasti vilties

Dešimties uostamiesčio ugdymo įstaigų moksleiviai atsiliepė į kvietimą dalyvauti piešinių parodoje „Neprarask vilties“, kuria siekiama atkreipti dėmesį į vaikų su negalia gebėjimus. Visi jaunųjų klaipėdiečių piešiniai bus perduoti Kauno Vaiko raidos klinikai ir papuoš jos patalpas.

Vaiko raidos klinikos įkūrėja Dovilė Čepulinskaitė pati augina negalią turinčią mergaitę.

Tačiau, kaip teigia, ji niekada neprarado vilties tuos pustrečių metų, per kuriuos su mažąja dukrele aplankė daugiau nei 20 reabilitacijos centrų užsienyje ir Lietuvoje.

Dukros liga ir įgyta patirtis įkvėpė įkurti centrą Lietuvoje, kuriame būtų taikomos visos metodikos, kurios jos mergaitei padėjo vėl vaikščioti ir džiaugtis gyvenimu.

„Kai sulaukėme skambučio iš Klaipėdos „Žaliakalnio“ gimnazijos dailės mokytojos Tatjanos Uporovos ir, kai ji pasiūlė organizuoti piešinių konkursą „Neprarask Vilties“, iškart sutikome. Todėl nuoširdžiai dėkojame visiems prisidėjusiems prie akcijos moksleiviams ir mokytojams ir linkime nestokoti idėjų bei entuziazmo“, – kalbėjo D.Čepulinskaitė.

Iš pradžių buvo planuota organizuoti renginį kaip piešinių konkursą, bet vėliau rungimosi principo atsisakyta.

Šioje akcijoje visi dalyviai yra nugalėtojai, nes, dalyvaudami, moksleiviai daro gailestingumo darbus, tampa tolerantiškesni negalią turintiems vaikams ir jaunimui.

Siekis: viliamasi, kad šie kūriniai pasitarnaus kilniam tikslui – taps meno terapijos priemonėmis ir padės mažųjų pacientų reabilitacijai. T. Uporovos nuotr.

Gerumo akcija sulaukė didelio susidomėjimo. Prie jos prisijungė ne tik švietimo, bet ir verslo, kultūros bei žiniasklaidos sektorių atstovai, paramos fondai.

Gerumo akcija sulaukė didelio susidomėjimo. Prie jos prisijungė ne tik švietimo, bet ir verslo, kultūros bei žiniasklaidos sektorių atstovai, paramos fondai.

Dalyviais užsiregistravo 43 ugdymo įstaigos iš visos Lietuvos: progimnazijos ir gimnazijos, pagrindinės, sanatorinės, meno bei dailės mokyklos, kūrybinės ir dizaino studijos, reabilitacijos, vaikų dienos bei laisvalaikio centrai.

Uostamiestį parodoje reprezentuoja „Žaliakalnio“ gimnazija, "Litorinos" mokykla, „Ąžuolyno“ gimnazija, P.Mašioto ir M.Gorkio progimnazijos, "Baltijos" gimnazija, Klaipėdos universiteto „Žemynos“ gimnazija, Karalienės Luizės jaunimo centro Dizaino studija „Kukutis“, "Vitės" progimnazija, vaikų laisvalaikio centro klubas „Draugystė“.

Virtuali piešinių paroda bus eksponuojama feisbuko paskyrose.

Visi jaunųjų klaipėdiečių piešiniai bus perduoti Kauno „Vaiko raidos klinikai“ ir papuoš jos patalpas.

Viliamasi, kad šie kūriniai pasitarnaus kilniam tikslui – taps meno terapijos priemonėmis ir padės mažųjų pacientų reabilitacijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagarba

Pagarba portretas
Va čia tai tikrai SUPER sugalvojo mokytoja....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių