Pereiti į pagrindinį turinį

Vairuotojus įsiutino Rimkų pervaža

2012-06-02 05:00
Vairuotojus įsiutino  Rimkų  pervaža
Vairuotojus įsiutino Rimkų pervaža / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Ankstyvais rytais į Klaipėdą skubantys užmiesčio gyventojai kasdien priversti stypsoti automobilių eilėse ties Rimkų geležinkelio pervaža. Geležinkelininkai ramina, kad nepatogumus teks kentėti metus.

Klaipėdiečiai skundžiasi, jog Rimkų pervaža uždaroma kaip tik tuo metu, kai susidaro pats automobilių pikas šiame kelyje.

„Jei tai būtų dėl traukinio sąstato, nebūtų pikta, o dabar matome, kad vienas šilumvežis pirmyn atgal važinėja. O ties pervaža nusidriekia didžiulės mašinų eilės“, – piktinosi Dituvoje gyvenantis Stasys.

Vairuotojas pastebėjo, kad geležinkelininkai galėtų būti geranoriškesni ir automobilių eismą galėtų nutraukti, pavyzdžiui, kelios minutės po aštuonių, kai dauguma dirbančiųjų jau yra pasiekę savo darbo vietas.

Įmonės „Lietuvos geležinkeliai“ Klaipėdos regiono stočių skyriaus viršininkas Igoris Petrovskij ramino, kad nepatogumai turėtų baigtis po metų.

„Šiuo metu Rimkuose vyksta rekonstrukcija, keičiami geležinkelio bėgiai. Ateityje traukiniai važiuos tyliau ir greičiau. Gyventojai nebesiskųs dėl keliamo triukšmo“, – žadėjo I.Petrovskij.

Specialisto teigimu, kol šioje pervažoje vyksta remonto darbai, vairuotojų patogumui yra paskirtas specialistas eismo reguliavimui.

„Juk raudonos spalvos signalas pervažoje įsižiebia kur kas anksčiau, nei pravažiuoja traukinys. Lokomotyvui žalias signalas užsidega tik tuomet, kai jau uždaryta pervaža. Todėl nuo 7 ryto pervažoje būna reguliuotojas, kuris praleidžia automobilius ir eismą sustabdo tik tuomet, kai traukinys priartėja“, – teigė I.Petrovskij.

Geležinkelininkai aiškino, kad automobilių vairuotojai kas rytą stebi pirmyn ir atgal važinėjantį manevrinį šilumvežį.

„Jam taip reikia važiuoti. Po rekonstrukcijos tokių trikdžių mažės, nes traukiniams iš Pagėgių nebereikės įvažiuoti į Rimkus ir apgręžti šilumvežio, kad patektų į Draugystės stotį. Į ją bus įrengta atskira įvaža, taigi bus mažiau traukinių Rimkuose“, – tikino Klaipėdos regiono stočių skyriaus viršininkas.

Geležinkelininkai gyventojus ragina į uostamiestį važiuoti pro Sendvario turgų.

„Šioje pervažoje traukiniai važiuoja tik pagal grafiką. Vadinasi, eismas stabdomas trumpesniam ir konkrečiam laikui“, – tikino specialistas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų