Vaistinių veikla uostamiestyje neužkliuvo

Kontrolieriai įvertino savivaldybės įmonių, valdančių dvi vaistines, finansines ataskaitas. Pažymima, kad vaistus gaminančios įmonės nuostolių nepatyrė ir dirbo pelningai.

Savivaldybės kontrolierė Daiva Čeporiūtė tikino, jog praėjusių metų finansinės ataskaitos didesnių netikėtumų nepateikė.

Palyginti su 2014-aisiais, Debreceno vaistinės pajamos sumažėjo daugiau kaip 17 tūkst. eurų. Vis dėlto pabrėžiama, kad dirbta pelningai – buvo gauta daugiau pajamų iš kitos veiklos, taip pat mažėjo pardavimo savikaina bei veiklos sąnaudos.

Minėta vaistinė pernai grynojo pelno surinko daugiau nei 11,5 tūkst. eurų. 42 proc. jos veiklos dalies sudarė vaistų gamyba, tuo metu Sportininkų vaistinės, kurios pelnas mažesnis, – 25 proc.

"Įmonės gyvena realizuodamos vaistus, o savo pardavimo mažėjimą jos motyvuoja aplinkinių konkurentų įtaka", – teigė D.Čeporiūtė.

Anot pašnekovės, Debreceno vaistinė – populiaresnė tarp gyventojų. Tiesa, ji nesilaikė sutarties įsipareigojimų ir nepadengė įsiskolinimų, kurie praėjusių metų pabaigoje siekė 5 429 eurus.

Kiek blogesnė Sportininkų vaistinės padėtis. Jos pardavimo pajamos nuolat mažėja. Vis dėlto pažymima, kad pernai ji dirbo pelningai ir sugebėjo padengti ankstesnių metų nuostolius. Įmonės grynojo pelno suma – 5 129 eurai.

D.Čeporiūtė pastebėjo, kad šios specifinės vaistinės yra reikalingos miestiečiams, kuriems svarbi vaistų gaminimo paslauga.

"Galbūt jos nėra ekonomiškai naudingos, bet reikia įvertinti viešąjį interesą", – sakė pašnekovė.

Savivaldybės valdomos įmonės kasmet privalo pateikti savo finansines ataskaitas, kurias įvertina kontrolieriai.

Lietuvoje iš viso yra keturios vaistus gaminančios vaistinės. Dvi uostamiestyje ir dar dvi – Elektrėnuose bei Vilniaus rajone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Autorei

Autorei portretas
Ne Debreceno vaistinė nesilaikė sutarties įsipareigojimų, o ją anksčiau valdęs koncesininkas, kuris Debreceno vaistinei skolingas. Jei rašote - rašykite atsakingai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių