Vakarų laivų gamykloje tikrinamas laivas „WindLift1“

Rugsėjo - spalio mėnesiais Vakarų laivų gamykloje (VLG) atliekami unikalūs Vokietijos kompanijai pastatyto laivo „WINDLIFT1“ bandymai, kurių metu testuojamos visos laivo sistemos.

Specifinio 101,8 m. ilgio ir 36 m. pločio laivo, skirto vėjo jėgainių parko atviroje jūroje statymui ir aptarnavimui, testavimas suskirstytas į du etapus: į bandymus prie krantinės Vakarų laivų gamyklos akvatorijoje bei eigos bandymus, kurie bus atliekami Baltijos jūroje.

Šiuo metu daugiau nei 6000 tonų sveriantis laivas „WINDLIFT1“ keturių 71 m. ilgį siekiančių atraminių konstrukcijų („kojų“) ir hidrocilindrų pagalba yra iškeltas į 32 m. virš jūros lygį ir stovi Vakarų laivų gamykloje prie 131/132 krantinės. Unikalios operacijos metu yra tikrinamos hidraulinės bei navigacinės sistemos. Vėliau bus atliekami bandymai ir su pagrindiniu 103 m. ilgio, 500 t keliamosios galios kranu, kurio pagalba bus keliamas 200 t sveriantis krovinys.

Visus specifinio laivo „WINDLIFT1“ bandymus prižiūri tarptautinės klasifikacinės bendrovės „Germanisher Lloyd“ stebėtojai, laive sumontuotų sistemų ir įrangos atstovai, laivo užsakovo bei Vakarų laivų gamyklos specialistai.

Vasaros viduryje šiam vienam pirmųjų tokio tipo laivų Europos laivų statybos istorijoje iškilmingos ceremonijos metu buvo suteiktas „WINDLIFT1“ vardas. Tai didžiausias projektas per visą įmonės gyvavimo laikotarpį. Kiekvienas laivo statybos etapas buvo tikras išbandymas VLG specialistams.

BARD įmonių grupei pastatytas pasikeliantis laivas „WINDLIFT1“ atliks 400 megavatų vėjo jėgainių parko, nutolusio atviroje jūroje apie 100 km. nuo žemyno bei užimančio 860 kvadratinių kilometrų plotą, statybos darbus.

Laivas „WINDLIFT1“ yra varomas keturių besisukančių vairo-sraigto mechanizmų pagalba, kurių kiekvieno galingumas yra 1100 kw. Laive be pagrindinio 500 t keliamosios galios krano taip pat sumontuotas ir pagalbinis 25 t kranas, malūnsparnio nusileidimo aikštelė, įrengtos šiuolaikiškos ir modernios gyvenamos, poilsio ir bendros patalpos bei naujausiais technologiniais įrenginiais užpildytos mechaninės dirbtuvės.


Šiame straipsnyje: windlift

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių