Vandalų aprašinėtas naujinamas pastatas Klaipėdoje – dar nenuvalytas

Vandalų terlionės tebebjauroja atnaujinamą "Viktorijos" viešbutį. Pastato stogo ir bokštelio sieną aprašinėję grafitininkai, ko gero, nenutuokia, kiek vargo turės statinį remontuojanti bendrovė valydama ir uždažydama šias terliones.

Dar rugpjūčio pabaigoje po vieno savaitgalio praeiviai iš kitapus Naujojo Sodo gatvės pamatė mansardiniame viešbučio aukšte, šalia bokštelio, iki tol nematytą žymę.

Baltais dažais didelėmis raidėmis ant stogo dangos keraminių plytelių kažkas užpurškė užrašą "UGK".

Tos pačios raidės užrašytos ir ant nuo S.Šimkaus gatvės matomos bokštelio sienos. Akivaizdu, kad jas rašęs asmuo turėjo daugiau laiko – raidės čia storesnės ir apvedžiotos juodais dažais.

Galima spėti, kad vienas ar keli grafitininkai ant pastato stogo pateko savaitgalį, kai darbininkai nedirbo šiame objekte.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausioji specialistė Dovilė Ramanauskaitė, paskutiniąją rugpjūčio dieną apžiūrėjusi ir užfiksavusi užrašą, surašė nurodymą iki rugsėjo 30 d. panaikinti terlionę.

Atrodė, kad pastato savininkams tam neprireiks viso mėnesio. Tačiau ir rugsėjo 30-ąją grafičiai pastatą tebebjaurojo.

D.Ramanauskaitė pasakojo gavusi bendrovės "Klaipėdos Viktorija" vadovės Gintarės Rubinės raštą, kuriuo informavo, kad pastato rekonstrukcijos metu už jo priežiūrą atsakingas rangovas. Šio rašto kopiją gavo ir policininkai.

"Viktorijos" viešbutį restauruoja bendrovė "Pamario restauratorius".

Savivaldybės darbuotoja ketino paraginti "Pamario restauratoriaus" vadovus nepamiršti įpareigojimo.

Gali būti, kad ši įmonė prašys pratęsti terminą, per kurį privalu panaikinti grafičius.

"Kai ant pastatų atsiranda necenzūrinių žodžių, kurie praeiviams bado akis ir verčia nemaloniai jaustis, reikalaujame juos panaikinti neatidėliojant. Šis atvejis nėra toks. Tikimės, kad pastatą remontuojantys darbininkai baigdami rekonstrukciją panaikins ir šiuos įrašus", – paaiškino D.Ramanauskaitė.

Bendrovės "Pamario restauratorius" vadovas Aldas Kliukas teigė užsakysiąs bokštelį, kuris saugiai pakels darbininkus iki pastogės, ir bus galima nuvalyti ar uždažyti grafičius.

"Žiūrėsime, kaip ten reikia padaryti: nuskusti ar uždažyti. Žiūrint iš apačios nelabai aišku, kokį sprendimą priimti. Tie terliotojai moka laipioti, o mums – rūpestis. Norėjome kreiptis į draudimą, bet prasideda franšizės ir kiti dalykai. Esame įsipareigoję panaikinti vandalizmo padarinius ir tai padarysime", – žadėjo A.Kliukas.


Šiame straipsnyje: Viktorijos viešbutisgrafičiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

chaka

chaka portretas
underground kings on top

Rasa

Rasa portretas
Pagavus tokius parazitus visą pastatą savo lėšomis ir jėgomis nuvalytų! Degradai! Nežino kiek kainuoja tokie darbai! Mūsų namą, tokie parazitai, po renovacijos irgi ištepliojo. O valymas mūsų gyventojų lėšomis. Kiek pensininkų pas mus gyvena, sunku mokėti. Ką daryti? Negi taip ir karaliaus tokie parazitai.

Faktas

Faktas portretas
Šaunuoliai, atgaivino pastatą, savininkai liurbiai taip jiems ir reikia
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių