Pereiti į pagrindinį turinį

Vartotojai aktyviai gina savo teises

2009-03-14 09:00
Vartotojai aktyviai gina savo teises
Vartotojai aktyviai gina savo teises / Vytauto Liaudanskio nuotr. Bendraminčiai: progų susitikti visiems drauge valstybinių įstaigų, ginančių vartotojų teises, vadovams pasitaiko ne itin dažnai.

Artėjančios Pasaulinės vartotojų teisių dienos proga vakar uostamiesčio vartotojų gynėjai Klaipėdos apskrities viršininko administracijoje surengė neformalų posėdį.

Šešių Klaipėdos apskrities vartotojų interesams atstovaujančių valstybinių įstaigų vadovai susėsti prie bendro apskrito stalo progų turi ne itin dažnai. Pokalbyje, kuriame dalyvavo ir apskrities viršininko pavaduotojas Artūras Šulcas, kolegos apžvelgė pastarųjų metų aktualijas, pasidalijo patirtimi, problemomis bei nuveiktais darbais.

Bene daugiausiai Klaipėdos krašto vartotojų nusiskundimų ar prašymų pakonsultuoti sulaukia Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos bei Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos atstovai.

Pastaroji tarnyba per metus užregistruoja apie pustrečio tūkstančio nusiskundimų, raštiškų skundų praėjusiais bei 2007-aisias gauta apie 200. Į Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos Klaipėdos apskrities skyriaus darbuotojus 2008-aisiais buvo kreiptasi bemaž 900 kartų.

Pokalbio dalyviai konstatavo, jog nusiskundimų statistika byloja, kad pastaraisiais metais šalies gyventojai vis aktyviau gina savo teises. Tai sietina ir su valstybinių bei visuomeninių organizacijų, kurios gina vartotojų teises, aktyvia švietėjiška veikla.

Nuo 1983 m. kiekvieną kovo 15 dieną minima Pasaulinė vartotojų teisių diena ES vadinama Europos vartotojų diena. Šia proga vartotojų gynimo organizacijos visame pasaulyje organizuoja renginius, kuriais siekiama informuoti vartotojus apie jų teises ir jų gynimo būdus, atkreipti dėmesį į vartotojų teisių pažeidimus bei paskatinti visuomenę aktyviai įsitraukti į vartotojus ginančių organizacijų veiklą.

Ši diena vakar buvo paminėta ir uostamiesčio Socialinių mokslų kolegijoje vykusiame informaciniame forume.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų