Visuomenės sveikatos specialistai keliasi dirbti į paplūdimį

Uostamiesčio paplūdimiuose pradedama rūpintis leidžiančių laiką prie jūros sveikata. Specialistai pastebi, kad daugelis žmonių pajūryje pamiršta apie infarkto ar dehidratacijos riziką.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras šiais metais tęsia jau tradicija tapusia vasaros akciją „Saugus poilsis pajūryje”, kuri finansuojama iš Klaipėdos miesto savivaldybės lėšų.

Keturiuose Klaipėdos miesto paplūdimiuose visuomenės sveikatos specialistai konsultuos poilsiautojus, kaip saikingai ir saugiai degintis saulėje bei maudytis jūroje, nemokamai matuos kraujo spaudimą ir dalins vandenį.

Visuomenės sveikatos specialistė Viktorija Petrutytė teigia, kad ypač daug vyresnio amžiaus žmonių kamuoja aukštas kraujospūdis.

„Per ilgai kaitinantis saulėje ne vienam sutrinka širdies ritmas. Džiugina faktas, kad ankstesnių akcijų metu žmonėms pamatavus spaudimą ir sužinojus, kad jis neatitinka normos, nebesikaitindavo paplūdimyje. Vadinasi, tokie prevenciniai renginiai yra reikalingi ir veiksmingi“, – kalbėjo V.Petrutytė.

Pasak jos, deginantis dažnai pamirštama vartoti daug skysčių.

„Kad žmonės išvengtų sveikatos sutrikimų, patariame riboti buvimą saulėkaitoje ir gerti daug vandens. Kas antrą dieną planuojame poilsiautojams dalinti ir vandenį, kuris padės atvėsinti organizmą“, – sakė specialistė.

Akcijos metu bus dalinama informacinė medžiaga apie saugų poilsį pajūryje ir skareles, padėsiančios apsisaugoti nuo karščio.

Akcija „Saugus poilsis paplūdimyje” vyks keturiuose Klaipėdos miesto paplūdimiuose – I-ojoje Melnragėje, II-ojoje Melnragėje, Giruliuose ir Neįgaliųjų paplūdimyje. Visą liepos mėnesį visuomenės sveikatos specialistai pasitiks poilsiautojus prieigose prie jūros nuo 11 val. iki 14 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių