Vitės kvartalo gyventojai baiminasi nepatogumų

Vitės kvartalo gyventojai, gyvenantys arčiausiai progimnazijos, nerimauja, kas jų laukia šį pavasarį ir vasarą. Baiminamasi, kad vienu metu darbo imsis namo renovuotojai ir kiemų tvarkytojai.

Žadėjo grįžti vasarį

J. Janonio gatvės 26, 28 ir Švyturio gatvės 10 bei Malūnininkų gatvės 2 namų gyventojai gruodį stebėjosi skubriu darbininkų triūsu šių namų kiemuose.

Buvo tamsus ir lietingas metas, kai darbininkai kasė kiemus, kišo į duobes vamzdžius, o vieną dieną tiesiog dingo, palikę vietos gyventojams daug klausimų.

Sausio pradžioje įmonės „Kavesta“ vadovas Dionizas Liatukas patikino, kad vasarį bendrovės technika ir darbininkai į Vitės kvartalą grįš.

Aktyviai dirbančių šios įmonės darbininkų žmonės vasarį nematė, tik mėnesio pabaigoje ekskavatorius pradėjo sukinėtis minėtuose kiemuose.

Pinigų šiam projektui šiemet skirta pakankamai.

Bėda ta, kad kovo mėnesį turėtų prasidėti J. Janonio gatvės 28 namo renovacija. Šis namas yra viduryje teritorijos, kurią tvarkyti įsipareigojo „Kavesta“.

Laukia ir renovacija

Paprastai atnaujinami namai apjuosiami pastoliais, o aplink juos tveriama tvora, sauganti renovuotojų techniką ir statybines medžiagas.

Atrodo, kad vietos tam – itin mažai, o gyventojai jau baiminasi, kad netrukus negalės savo automobiliais privažiuoti prie namų. Įvaža į šį kvartalą taps pernelyg siaura. Kur reikės statyti automobilius?

Daugelio akys krypsta į greta esančios Vitės progimnazijos kiemą, bet šios mokymo įstaigos direktorė Renata Venckienė yra užsiminusi, kad gyventojų mašinos čia nepageidaujamos.

Aptardama, kaip atsikratyti kaimynų automobilių, mokyklos administracija jau svarstė įrengti užkardą.

Kadangi klaipėdiečiai moka už transporto stovą, toks mokestis jiems garantuoja galimybę statyti mašinas 200 metrų atstumu nuo namo.

Gyventojai suka galvas, kur reikės rasti tokią vietą prieš šešis dešimtmečius pastatytų namų kvartale.

Nepatogumai – tik šiemet?

Gali būti, kad gyventojų baimės perdėtos. Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vadovė Inga Kubilienė patikino, kad iki kovo 15 d. kiemus tvarkančios įmonės daro technologinę pertrauką, tai yra nesiima darbų, kurie žiemos metu negali būti atliekami.

Vakar pati apžiūrėjusi minimą teritoriją I. Kubilienė įsitikino, kad „Kavestos“ darbininkai netinginiauja.

Valdininkė pasakojo pati mačiusi penkis ar septynis darbininkus Malūnininkų gatvės 2 namo kieme.

„Tikimės, kad kiemų tvarkymas nesustos, pinigų šiam projektui šiemet skirta pakankamai. Šiemet jam reikėtų apie milijono eurų, 650 tūkst. eurų numatyta skirti iš miesto biudžeto, dar 200 tūkst. – iš vietinės rinkliavos. Jeigu viskas vyks, kaip numatyta, manau, ir likusią sumą rasime. Paprastai baigiamiems projektams jų visada atsiranda. Galima tikėtis, kad iki metų pabaigos ir J. Janonio gatvės 28 namo renovacija, ir aplinkinių kiemų tvarkymas bus baigtas“, – sakė I.Kubilienė.

Ji tikino, kad gyventojai neturėtų baimintis nepatogumų, atnaujinant Rumpiškės kvartalą buvo dar daugiau iššūkių, vienu metu buvo renovuojami ir namai, ir jų kiemai. Rangovai paprastai susitaria dėl to, kas kada ir kur judės ar dirbs.

Belieka tikėtis, kad gyventojai dėl šių darbų patirs kaip įmanoma mažiau nepatogumų.

Analogiška situacija yra ir Statybininkų prospekte, kur kiemus tvarko įmonės „Inkomsta“ darbininkai. Čia gyventojai patiria gal šiek tiek mažiau nepatogumų, nes šioje vietoje yra daugiau renovuotų namų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Isvogtas

Isvogtas portretas
Ir isvaikytas dvaras dega..... Melo ir patyciu ug ugnyje....aleliuja.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių