Vitės progimnazijos aikštyne – pirmieji įvarčiai

Visi Vitės progimnazijos mokiniai ir mokytojai vakar susirinko naujajame mokyklos stadione. Tai buvo ne tik jo atidarymo, bet ir bendrystės šventė.

Pagaliau progimnazija oficialiai turi savo sporto aikštyną, kuriame vienu metu galės sportuoti net kelių klasių mokiniai.

Progimnazijoje mokosi daug žadančių, gabių sportininkų. Jiems buvo patikėta garbė šventės pradžioje nešti Lietuvos, Klaipėdos, Vitės progimnazijos vėliavas.

Lietuvos savo amžiaus futbolo rinktinės narys, miesto krepšinio komandos dalyvis, laimėjimų pelnęs lengvaatletis, karatė čempionas, žirgų sporto varžybų laimėtoja – tokia garbinga kompanija apibėgo stadioną ir iškėlė vėliavas ant aikštyne sumontuotų stiebų.

Bendrystė: šventėje buvo smagu ir suaugusiesiems, ir vaikams. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Neeilinis mokyklai įvykis neapsiėjo be sveikinimo kalbų, trumpą žodį tarė vicemeras Arvydas Cesiulis, už puikų darbą statybininkams padėkojo mokyklos direktorė Renata Venckienė ir pirmoji spyrė kamuolį į futbolo vartus.

Skambėjo muzika, mažesnieji ritmingai mušė kamuolius. Buvo taip linksma, kad net pagyvenusios kvartalo gyventojos atėjo pasižiūrėti ir sulaukė kvietimo nelikti už vartų.

Pašventino: stadioną palaimino klebonas V.Poškus. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Sporto aikštyną pašventino Klaipėdos Kristaus Karaliaus parapijos klebonas Virgilijus Poškus.

Buvo labai geras jausmas.

"Buvo labai geras jausmas. Pirmą kartą po karantino visi susirinkome vienoje vietoje. Jau labai seniai bebuvo taip, kad visa mokykla stovėtų aikštėje ir kartu džiaugtųsi. Yra kuo džiaugtis. Pasikvietėme ir Vitės bendruomenės asociacijos atstovus. Kol kas nežinome, kaip stadionas bus valdomas, ar turėsime juo dalintis su sporto bazių valdymo centru, ar jis bus tik mūsų", – pasakojo progimnazijos direktorė R.Venckienė.

Bandymas: vieną pirmųjų įvarčių į vartus įmušė mokyklos direktorė R.Venckienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Tikėtina, kad bus nustatytos tam tikros dienos, kai aikštynu galės naudotis ir aplinkinių namų gyventojai.

Rangovams dar teks pataisyti kai kuriuos trūkumus. Vienoje vietoje tarpas tarp tvoros ir žemės pernelyg didelis, pro jį į aikštyną galėtų patekti ne tik vaikai, bet ir benamiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių