Pereiti į pagrindinį turinį

A. Zinčiukaitė: svajonės nuverčia kalnus (Metų klaipėdietės rinkimai)

2013-02-16 05:00
A. Zinčiukaitė: svajonės nuverčia kalnus (Metų klaipėdietės rinkimai)
A. Zinčiukaitė: svajonės nuverčia kalnus (Metų klaipėdietės rinkimai)

Sėkmė lydi darbščius, užsispyrusius ir savo veiklai atsidavusius žmones. Bent jau tokia sceninių kostiumų kūrėjos Ainos Zinčiukaitės gyvenimiška patirtis. „Negalėčiau savęs pavadinti sėkmės kūdikiu, nes į tai, ką šiandien pasiekiau, įdėjau be proto daug darbo“, – prisipažino Metų klaipėdietės nominantė.

Apie darbą

Dizainerės pasiekimai įvertinti uostamiesčio teatralams skiriamu apdovanojimu – „Padėkos kauke“, o praėjusiais metais moteris pelnė vieną aukščiausių valstybinių garbės ženklų – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalį.

Aina yra sukūrusi kostiumus 18 dramos, šokio ir pantomimos spektaklių bei pristačiusi 9 autorinių rūbų kolekcijas.

Tačiau Metų klaipėdietės konkursui moterį pasiūlę skaitytojai labiausiai ją įvertino už darbą sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ komandoje – būtent Aina jau 15 metų įspūdingais kostiumais puošia Klaipėdą ir Lietuvą garsinančius šokėjus.

Dėmesys šiai jos veiklos sričiai Ainos nestebina. „Žuvėdra“ – ryškus reiškinys. Būtent jos dėka ir man pavyko įgyvendinti dalį savo idėjų bei atsirasti ten, kur šiandien esu", – pripažino ir pati kūrėja.

Į finalinį rinkimų septynetuką A.Zinčiukaitę delegavusios jau išrinktos Metų klaipėdietės pastebėjo, jog nemaža dalimi prie „žuvėdriečių“ laimėjimų prisidedanti kūrėja deramai neįvertinta, nes pati tarsi lieka akinamų pasirodymų šešėlyje.

„Tai, kiek mano darbo rezultatas siejamas su manimi, priklauso nuo situacijos, – sako Aina. – Tarkime, jei kuriu kostiumus spektakliui ar šokėjų pasirodymui, pirmiausia tai yra sudėtinė reginio, renginio dalis.“

Aina neneigė, jog jos pačios, kaip buvusios „Žuvėdros“ šokėjos, patirtis šiandien padeda įsiklausyti ir į kitų lūkesčius bei pageidavimus.

„Šokdama įgijau daug patirties, galiu suprasti, kas scenos žmogui svarbu, – kalbu ir apie rūbo patogumą, ir apie vizualiąją jo pusę“, – teigė pašnekovė, jau daugelį metų besigilinanti į scenos kostiumo sritį.

Darbo valandų neskaičiuojanti Aina svarstė, jog ir su ja dirbantiems žmonėms turėtų būti nelengva.

„Manau, kad mano charakteris ne iš lengvųjų, prie manęs reikia prisitaikyti. Esu reikli, užsispyrusi ir kartais šalia manęs tikrai sunku“, – šypsojosi pašnekovė.

Apie šeimą

Žinomų choreografų Mykolo ir Tulijos Zinčiukų šeimoje užaugusi Aina pripažino, jog tai, apie ką buvo diskutuojama, kuo buvo gyvenama jos šeimoje, tapo savotišku gyvenimo universitetu.

„Daug informacijos apie šią sritį, scenos, užkulisių gyvenimą įgijau ne studijuodama, o šokdama “Žuvėdroje„ ir augdama tokioje aplinkoje, kur spektaklių, koncertų aptarimai, diskusijos būdavo savaime suprantamas dalykas. Visa tai labai natūraliai atėjo į mano gyvenimą“, – prisiminė pašnekovė.

Anot Ainos, daugiau ar mažiau dabar tai gali patirti ir jos šešiametė dukrytė Liepa.

„Auginu labai gražią ir protingą dukrą. Ji dar maža, ir kas iš jos bus, sunku pasakyti“, – kalbėdama apie svarbiausią savo šeimos narį šypsojosi pašnekovė.

Apie pomėgius

Savo darbui nuoširdžiai atsidavusi moteris stengiasi bent kiek laiko ištaikyti knygai. Tačiau Aina mano, jog skaitymas neturėtų būti įvardijamas pomėgiu, veikiau tai – savišvieta.

„Jei kalbėsime apie kažkokią veiklą, kurią žmonės turi šalia savo profesijos, rimtą hobį, kurį tobulina, puoselėja, – tokio neturiu. Dirbu mėgstamą darbą ir laiko kitokiems rimtesniems užsiėmimams tiesiog nebelieka“, – atviravo Metų klaipėdietės nominantė.

Iš esmės visą laisvalaikį moteris stengiasi praleisti su dukra. Vienas mielų bendrų Ainos ir jos mažylės užsiėmimų – pasivaikščiojimai Smiltynėje.

Apie Klaipėdą

Uostamiestyje gimusi ir užaugusi Aina juokavo save galinti vadinti „šaknine“ klaipėdiete. Pašnekovė apgailestavo, jog daugelis miestiečių neįvertina, kokiame nuostabiame šalies kampelyje gyvena – čia ranka pasiekiama ir jūra, ir smėlėti paplūdimiai, ir pajūrio miškai.

„Aš Klaipėdoje labai gerai jaučiuosi ir nieko nenorėčiau keisti. Man labai patinka miesto kompaktiškumas, čia labai patogus susisiekimas, nereikia stumdytis grūstyse. Be to, manau, kad Klaipėdoje gana stiprus bendruomeniškumo jausmas, kontaktas tarp žmonių čia daug šiltesnis negu megapoliuose“, – patyrė klaipėdietė.

Gyvenimo credo

„Žmogaus galimybės – neribotos. Jei kažko išties labai nori ir sutelki visas savo dvasines bei fizines jėgas, gali pasiekti daug ką. Bent jau aš remiuosi savo patirtimi ir tuo vadovaujuosi“, – prisipažino A.Zinčiukaitė.

Apie Metų klaipėdietę

Šį konkursą Aina vertina kaip šaunią iniciatyvą, kuri išjudina bei sutelkia įvairių bendruomenių atstovus.

„Toks bendruomeniškumas miestui labai svarbus. Žmonės aktyviai dalyvauja rinkimuose, domisi, balsuoja“, – potyriais dalijosi pašnekovė.

Be to, Ainos manymu, padėkos žodžių už svarius, gražius darbus niekada nebus per daug.

„Kuo daugiau tokių įvykių, renginių, ačiū pasakymų, tuo gyvenimas tik gražesnis. Tai, kad esu finale, labai smagu, bet manau, kad yra moterų, kurios nuveikusios daugiau, svarbesnių ir labiau matomų darbų“, – įvertino pašnekovė.

Aina apgailestavo, kad asmeniškai pažįsta ne visas į šiemetį septynetuką patekusias nominantes, tad savąjį balsą be dvejonių galėtų skirti Daliai Kanclerytei.

„Man jos darbai yra labai prasmingi ir dvasingi“, – prisipažino pašnekovė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų