Pereiti į pagrindinį turinį

Automobilių įrangą vogė pagal užsakymą

2016-09-01 09:00

Multimedijos įrangos vagysčių protrūkis privertė pareigūnus pasidomėti, kam nusikaltėliai realizuoja šiuos įrenginius, ir atskleidė visą sistemą. Panašu, kad šios vagystės susijusios su naudotų automobilių, gabenamų iš JAV, ruošimu parduoti Vakarų Europoje.

Operacija: pareigūnai ilgokai sekė įtariamuosius, o sulaikyti ryžosi tik tada, kai turėjo pakankamai kaltės įrodymų. Operacija: pareigūnai ilgokai sekė įtariamuosius, o sulaikyti ryžosi tik tada, kai turėjo pakankamai kaltės įrodymų. Operacija: pareigūnai ilgokai sekė įtariamuosius, o sulaikyti ryžosi tik tada, kai turėjo pakankamai kaltės įrodymų.

Sulaikė du įtariamuosius

Praėjusią savaitę Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė du asmenis, įtariamus vagystėmis iš automobilių Klaipėdoje.

23 metų klaipėdietis įtariamas šiemet liepos mėnesį apvogęs uostamiesčio Gedminų gatvės viename kiemų stovėjusį automobilį "Škoda". Vagis išdaužė langą ir pagrobė multimedijos įrangą. Nukentėjusioji nurodė patyrusi 3,6 tūkst. eurų nuostolį.

Šis vaikinas įtariamas ir kitais analogiškais nusikaltimais. Rugpjūčio mėnesį drauge su metais jaunesniu bendrininku Kalnupės gatvėje jis pasikėsino apvogti "VW Touareg".

Nusikaltimas nebuvo baigtas, esama pagrįstų įtarimų, kad vagys buvo nusižiūrėję gamyklinę automobilio multimediją, kurios vertė, kaip nurodė savininkas, yra 1,5 tūkst. eurų. Tąkart nusikaltėliams nepasisekė.

23-ejų įtariamasis anksčiau nebuvo teistas, o jo bendrininkas kartą buvo sėdęs į kaltinamųjų suolą, be to, jis tebėra įtariamas vagystėmis ir plėšimu.

Tinka daugeliui mašinų

Atlikę kratas pareigūnai aptiko iš BMW išluptą multimedijos įrangą.

Esama duomenų, jog būtent šie asmenys pagrobė ir daugiau tokių pat įrenginių, kaltės neneigia ir patys įtariamieji.

Visą šią vasarą Klaipėdoje bei Palangoje dažną dieną automobilių savininkai rasdavo sudaužytus langus bei pagrobtą minėtą įrangą.

Nukentėjusiųjų dauguma yra automobilių "Volkswagen Passat", pagamintų nuo 2011 iki 2013 m., savininkai.

Pareigūnai išsiaiškino, kad vagys buvo nusitaikę į "Volkswagen" koncerno automobilius, tai yra į "Škoda", "Volkswagen Passat", "Volkswagen Golf" bei nuo 2008 m. gaminamus "Volkswagen Touareg".

Visuose šiuose automobiliuose montuojami tie patys multimedijos įrenginiai.

Vagys – dalis sistemos

Spėjama, jog vagys gali būti susiję su automobilius Europos rinkai paruošiančiais asmenimis.

Po pareigūnų pokalbių su "Volkswagen" centro vadovais, nukentėjusiaisiais, remontuotojais bei vežėjais aiškėja galima schema: avarijas Jungtinėse Valstijose patyrę automobiliai pargabenami į Lietuvą, čia jie remontuojami, juose sumontuojama multimedijos įranga, toliau automobiliai gabenami į Vakarų Europos valstybes.

Ši versija dar tikrinama. Tikėtina, kad įtariamųjų vagystėmis gali būti daugiau, gali būti, jog dalis jų yra ne klaipėdiečiai.

Savaitgalį Palangoje buvo apvogti dar du automobiliai, tačiau šie nusikaltimai nesiejami su multimedijos įrangą grobti besispecializuojančios gaujos veikla.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų