Bedarbis įtariamas iš kredito unijos išviliojęs beveik 64 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Bedarbis sukčius iš kredito unijos, įtariama, išviliojo beveik 64 tūkst. eurų, pirmadienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

FNTT su Klaipėdos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame asmuo įtariamas apgaulę įgijęs didelės vertės svetimą turtą.

Nustatyta, kad 2011 metais bedarbis Lietuvos pilietis, ketindamas apgaule savo naudai įgyti didelės vertės turtą – gauti paskolą iš kooperatinės bendrovės „Pajūrio kredito unija“, savo naudai kito asmens vardu paėmė paskolą, imituodamas, kad ji reikalinga būstui įsigyti.

Įtariamasis niekur nedirbo, jis susitarė su kitu piliečiu, kad už piniginį atlygį šis jam suteiks teisę vykdyti sandorius jo vardu. Gavęs tokį įgaliojimą bedarbis suklastojo žemės sklypo pirkimo–pardavimo sutartį, o vėliau, paimdamas paskolą kito asmens vardu, garantavo ją ne savo turtu – žemės sklypu.

Hipotekos lakšte įkeisdamas žemės sklypą įtariamasis melagingai nurodė jo vertę – 220 tūkst. eurų, nors žinojo, kad tikroji sklypo vertė yra keleriopai mažesnė.

Įtariamajam pagal melagingai pateiktus duomenis išmokėta paskola būstui įsigyti, tačiau didesnės dalies sutartinių įsipareigojimų jis neįvykdė, pinigais disponavo savo nuožiūra ir ne pagal paskirtį.

Byla perduota Klaipėdos miesto apylinkės teismui.

FNTT pabrėžia, kad ši byla atskirta nuo kitos, kurioje teismų sprendimais 22 asmenys davę bei gavę paskolas jau buvo pripažinti kaltais.

Įtariamasis šioje byloje prieš tai penkerius metus slapstėsi Ukrainoje.

Už ši nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių